Φωτ.: Όλγα Δέικου/LIFO

ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

Χυδαία επίθεση στη Μαρία Καρυστιανού εξαπέλυσε στέλεχος της ΝΔ Λέσβου καθώς ενοχλήθηκε από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη με κύριους ομιλητές την πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» και τον Παύλο Ασλανίδη.

Ο Νίκος Κατράνης, στέλεχος της ΝΔ Λέσβου συνταξιούχος εκπαιδευτικός, έκανε μια κατάπτυστη ανάρτηση κατά της Μαρίας Καρυστιανού προκαλώντας έκρηξη οργής στα social media.

Το στέλεχος της ΝΔ κατηγορεί τη Μαρία Καρυστιανού ότι εργαλειοποιεί τον θάνατο της κόρης της στα Τέμπη «για  λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη».

Με ένα κείμενο όπου συμπεριλαμβάνει όλα τα χυδαία και μόνιμα «επιχειρήματα» (Αξαρλιάν, Μαρφίν, Μάτι) που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα και υπουργοί της ΝΔ στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν (όχι μόνο) τον αγώνα της Μαρίας Καρυστιανού και των άλλων συγγενών των θυμάτων, το στέλεχος της ΝΔ κατηγορεί την πρόεδρο του Συλλόγου «Τέμπη 2023» ότι δεν έχει μιλήσει για όλα τα δεινά της χώρας. 

«Που ήταν τόσα χρόνια η ευαισθησία σας και συμπαράσταση σε τόσες χαροκαμμένες μανες;- που πολλές φορές έχασαν τα παιδιά τους με ακόμα πιο άδικο και τραγικό τρόπο; –

Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για την τραγική και αξιοπρεπέστατη μάννα του Αξαρλιάν ; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τραγικά θύματα της Μάρφιν ;

Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα πολλαπλάσια θύματα στο Μάτι; στην Μάνδρα;», αναφέρει στην παραληρηματική του ανάρτηση το στέλεχος της ΝΔ.

Και συνεχίζει τη χυδαία επίθεση λέγοντας: «Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τόσα νεαρά παιδιά -Αστυνομικούς- αθώα θύματα της τρομοκρατίας; (θέλω να πιστεύω να μην είσαστε και εσείς με όλους αυτούς τους ” γραφικούς” δημοκράτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εν μέσω Κορωναίου έκαναν πορείες για την αποφυλάκιση του σκληρού δολοφόνου Κουφοντίνα)».

Το στέλεχος της ΝΔ Λέσβου, τελειώνει την κατάπτυστη ανάρτηση αναφέροντας: 

«Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιείσετε ότι η ανοχή και ο σεβασμός της Πολιτείας και της Κοινωνίας δεν είναι αδυναμία ούτε και απεριόριστος .

Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει τον ρόλο και τις επιδιώξεις σας .

Να σημειωθεί ότι η τοπική οργάνωση της ΝΔ μετά την έκρηξη οργής εξέδωσε μια χλιαρή ανακοίνωση καταδίκης του στελέχους της χωρίς να αναφέρει εάν τον θέτει εκτός κόμματος.

«Οι δηλώσεις του κ. Κατράνη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συνέχεια της οποίας συνάδει με τις θέσεις ΝΔ και κυβέρνησης που αμφισβητεί τις αποκαλύψεις των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη και κάνει λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί».

«Είναι ντροπή, κάποιοι, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης και κομματικής αφετηρίας, να βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη. Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικα η αναρτηση του στελεχους της ΝΔ, συνταξιουχου εκπαιδευτικου (εχουμε διατηρησει την ορθογραφια και τη συνταξη του ιδιου»

«Κύρια Καρυστινού φθάνει πια, ως εδώ, σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Εργαλειοποιείτε τον τραγικό θάνατο του παιδιού σας ( για το οποίο στεκόμαστε όλοι με δέος ευλάβεια και απόλυτη συμπόνια ) για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη .
Που ήταν τόσα χρόνια η ευαισθησία σας και συμπαράσταση σε τόσες χαροκαμμένες μανες;- που πολλές φορές έχασαν τα παιδιά τους με ακόμα πιο άδικο και τραγικό τρόπο; –
Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για την τραγική και αξιοπρεπέστατη μάννα του Αξαρλιάν ; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνειγια τα τραγικά θύματα της Μάρφιν ;
Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα πολλαπλάσια θύματα στο Μάτι; στην Μάνδρα;
Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τόσα νεαρά παιδιά -Αστυνομικούς- αθώα θύματα της τρομοκρατίας; (θέλω να πιστεύω να μην είσαστε και εσείς με όλους αυτούς τους ” γραφικούς” δημοκράτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εν μέσω Κορωναίου έκαναν πορείες για την αποφυλάκιση του σκληρού δολοφόνου Κουφοντίνα) .
Κ.Καρυστιανου είστε Γιατρός, μορφωμένη γυναίκα και όπως θέλετε να παρουσιάζετε ενεργό μέρος της κοινωνίας.Τι κάνατε τόσα χρόνια για όλους αυτούς τους τραγικούς και άδικους θανάτους; Τι κάνατε για όλες αυτές τις χαροκαμμένες , όπως εσείς μάνες;
Λυπάμε κ.Καρυστιανου για τον κομματικό κατήφορο στον οποίο πορευεστε .Καποια στιγμή θα καταλάβετε το λάθος και την αβελτηρία σας.
Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιείσετε ότι η ανοχή και ο σεβασμός της Πολιτείας και της Κοινωνίας δεν είναι αδυναμία ούτε και απεριόριστος .
Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει τον ρόλο και τις επιδιώξεις σας .
ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ.»