ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Ο ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με μια αντιμεταναστευτική δήλωση επιχείρησε να «διορθώσει» τις προηγούμενες ρατσιστικές δηλώσεις της η Ευρωπαία πρώην επίτροπος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου.

H κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η δήλωσή της περί «σκουρόχρωμων» δεν της ξέφυγε και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσα να πω ότι δε θα ήθελα να έρθει η μισή Αφρική.  Να έχουν έρθει οι Αφρικανοί. Δεν θα ενοχλούσε. Όμως οι Αφρικανοί είναι σκουρόχρωμοι. Δεν είναι η λέξη ρατσιστική. Ούτε είναι καλό ή καλό να είσαι σκουρόχρωμος. Μήπως αυτοί οι οποίοι έχουν οι ίδιοι πρόβλημα με τη αρνητική; Γιατί είναι σκουρόχρωμος αρνητική λέξη;».

«Όταν μεγαλώνει τόσο πολύ ο πληθυσμός, όταν το 80% είναι κάτω των 30 ετών και δεν υπάρχει ανάπτυξη είναι ότι θα μειώνεται συνεχώς η ανάπτυξη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έχουν να φάνε. Έχουν τεράστια κλιματικά προβλήματα.  Βία είναι το να έχεις σε έναν χώρο είσοδο εκατομμυρίων ανθρώπων όπου και αυτοί που έρχονται είναι απελπισμένοι και αυτοί που τους υποδέχονται δεν έχουν καμία δυνατότητα να τους υποδεχθούν.  Τότε αρχίζει η βία στις κοινωνίες», πρόσθεσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια σε ομιλία της στο ετήσιο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών με τίτλο «Η Ελλάδα Μετά», που διοργανώθηκε στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum, είχε δηλώσει πως «αυτό  που εύχομαι είναι σε 100 χρόνια να μη γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη».