ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ PUSHBACKS

Τη Δευτέρα ξεκινά η δίκη της Ολλανδής δημοσιογράφου που προκάλεσε ταραχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την αιχμηρή ερώτησή της για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων, και η οποία κατηγορείται μόνο και μόνο επειδή φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν Αφγανό πρόσφυγα.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Press» αυτής της εβδομάδας, η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, μίλησε για την δίκη και τους λόγους που διώκεται.

Όπως λέει η Ίγκεμποργκ, το γεγονός ότι ασχολείται με αυτά τη ζητήματα της έχει κοστίσει πολλά. Έπρεπε να ψάξουν πολύ, για να βρουν έναν νόμο «από τον μεσαίωνα», όπως τον χαρακτηρίζει, για να αρχίσει ο πόλεμος μέσω δικαστηρίων.

«Δικάζομαι με έναν νόμο του μπαμπά Μητσοτάκη, έναν νόμο του 1991 που ποινικοποιεί τη διευκόλυνση παραμονής υπηκόων τρίτων χωρών μέσα στη χώρα. Ο νόμος όταν βγήκε, είχε ως στόχο τους Αλβανούς. Κανείς δεν διώχθηκε ποτέ. Αν καταδικαστώ θα είμαι η πρώτη σε όλη τη χώρα», ανέφερε.

Η Ίγκεμποργκ Μπέγκελ φιλοξενεί στο σπίτι της πρόσφυγες, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Ύδρα. «Πρόκειται για προσωπική βεντέτα από μερικούς στην Ύδρα σε βάρος μου. Ο Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει ένα κλίμα, που άνθρωποι στην Ύδρα που με μισούν 40 χρόνια τολμούν να κάνουν πράγματα που δεν τόλμησαν πριν», αναφέρει η ίδια.