ΧΑΝΙΑ: ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Ως ύποπτοι για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη στις Βρύσες Χανίων της Κρήτης καλούνται οι τέσσερις αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Σούδας, τους οποίους η οικογένεια του θύματος κατηγορεί από την πρώτη στιγμή ως υπαίτιους για τον χαμό του.

Ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών καλεί τους τέσσερις αστυνομικούς που βρίσκονταν στον έλεγχο να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού» για τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα που ήρθε στο φως τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το οποίο το θύμα έφερε κακώσεις «που δύνανται να έχουν προκληθεί διά θλώντος οργάνου».

Όπως καταγγέλει σε ανάρτησή του ο γιός του, ο εισαγγελέας «που προσπάθησε να συμβάλει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης, από την πρώτη στιγμή – λειτουργώντας σαν εργαλείο του κρατικού μηχανισμού – που θέλει να συγκαλύπτει

Ωστόσο, ο γιος του θύματος στην ανάρτησή του καταγγέλλει επώνυμα και εισαγγελέα «που προσπάθησε να συμβάλει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης, από την πρώτη στιγμή – λειτουργώντας σαν εργαλείο του κρατικού μηχανισμού – που θέλει να συγκαλύπτει γεγονότα σαν και αυτά της υπόθεσης του πατέρα μου».

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια του 58χρονου αμφισβήτησε το «αφήγημα» της ΕΛ.ΑΣ. περί ανακοπής, βασιζόμενη τόσο στις μαρτυρίες για υπέρμετρη χρήση βίας από πλευράς αστυνομικών όσο και στο γεγονός ότι στο σημείο του συμβάντος υπήρχε μια μεγάλη κηλίδα αίματος, ενώ τα γυαλιά του θύματος ήταν σπασμένα.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του θύματος, στο κρεβάτι όπου τον είδε νεκρό υπήρχε μεγάλη κηλίδα κάτω από το κεφάλι του, το οποίο αιμορραγούσε πολλή ώρα μετά, ακόμα και όταν μετέφεραν τη σορό του εκτός του Κέντρου Υγείας Βάμου.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα αποφαίνεται ότι το θύμα έφερε κακώσεις «που δύνανται να έχουν προκληθεί διά θλώντος οργάνου» -δηλαδή αμβλύ όργανο με πλατειά επιφάνεια ακαθορίστου σχήματος, όπως ρόπαλο, γκλομπ, πέτρες κ.λπ.- και εξηγεί ότι δεν δικαιολογούνται οι κακώσεις στο σώμα του Κώστα Μανιουδάκη από πτώση στο έδαφος.