ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΔΟΥΚΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Σε προεκλογική περίοδο μπαίνει η Χαριλάου Τρικούπη, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να στηθούν κάλπες μέσα στο 2024 με επικρατέστερο μήνα τον Οκτώβρη. Αυτή την Κυριακή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όπου ο Χάρης Δούκας αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος και την πολιτική του πλατφόρμα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, οι 7 στους 10 συμφωνούν («ναι» και «μάλλον ναι» απάντησε το 72,2% των ερωτηθέντων) με τη διεξαγωγή εκλογών με τον Δούκα να προηγείται ελαφρώς του Ανδρουλάκη, που συγκεντρώνουν 21,5% και 20,9%, αντίστοιχα. Τρίτος εμφανίζεται ο Παύλος Γερουλάνος με 18,4% και τέταρτος ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (13,7%), ο οποίος έχει αποσυρθεί από την κούρσα εκφράζοντας τη στήριξη του στον δήμαρχο Αθηναίων.

Στο ερώτημα ποιο δίπολο είναι πιο «δύσκολο» για τον πρωθυπουργό της Νέας Δημοκρατίας το 38% των ερωτηθέντρων απάντησαν κανένα ενώ το 18,3% είπαν «Μητσοτάκης – Δούκας». Σε ό,τι αφορά την ερμηνεία του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, το 76,1% έκρινε πως πρόκειται για ήττα, καθώς δεν επετεύχθη ο στόχος της δεύτερης θέσης, και το 16,2% έκανε λόγο για νίκη λόγω της αύξηση του ποσοστού των ψηφοφόρων.