ΑΘΗΝΑ: ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Αποτροπιασμό και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το ρατσιστικό αίτημα του Αναστάσιου Μοναστηριώτη (συμβούλου της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη), ο οποίος πρότεινε να δημιουργηθεί ομάδα συνεργασίας Δήμου, ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα με σκοπό την εκδίωξη φτωχών ανθρώπων και κυρίως μεταναστών από σπίτια στην 4η δημοτική κοινότητας της πρωτεύουσας. Προφανώς για τον Α. Μοναστηριώτη και τη παράταξή του, οι φτωχοί, οι άστεγοι και οι μετανάστες χαλούν το…image και την αστραφτερή εικόνα του Αθηναϊκού τουριστικού παράδεισου.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η ρατσιστική πρόταση αποσύρθηκε. Η ΚΕΕΡΦΑ έκανε λόγο για «φιάσκο», σημειώνοντας πως «η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου  ανακοίνωσε στην αρχή της συνεδρίασης την απόσυρση του θέματος, δηλώνοντας ότι ετέθη εκ παραδρομής. Η δημοτική αρχή του Δημάρχου Χάρη Δούκα δεν μπορεί να αγνοεί την παράδοση ενωτικής αντιμετώπισης με πλήρη απομόνωση της ακροδεξιάς, των φασιστών και των ρατσιστών στις γειτονιές και τα συμβούλια του Δήμου της Αθήνας. Ήταν λάθος η ένταξη του θέματος και ορθά διορθώθηκε. Ήταν μια πρωτοβουλία που άνοιγε το δρόμο της αναβίωσης των πρακτικών των ναζί της Χρυσής Αυγής, με τις οποίες το αντιφασιστικό κίνημα στις γειτονιές έδωσε μάχες ενάντια τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου».

Η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει και τα εξής:  

«Η ΝΔ, στριμωγμένη από την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας αναζητά στην ακροδεξιά στηρίγματα, διευκολύνοντας έτσι την προσπάθειά της να ξαναμπεί στις γειτονιές, από τις οποίες το αντιφασιστικό κίνημα την απομόνωσε. Άλλωστε, στην ίδια γειτονιά αλώνιζαν τα τάγματα του Παναγιώταρου και του Κασιδιάρη ενώ στις πρώτες μέρες της δημαρχίας Μπακογιάννη επιχείρησαν αποτυχημένα να απαγορεύσουν την λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα». Δεν πρόκειται για μεμονωμένη ατομική πρωτοβουλία ενός τυχαίου συμβούλου. Η ίδια η κυβέρνηση, που επιχειρεί λυσσαλέα να καλύπτει τις δολοφονίες από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο, τροφοδοτεί τέτοιες παρεμβάσεις συμβούλων σαν κι αυτή.

»Η ΚΕΕΡΦΑ χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα και του δημοτικού συμβούλου της Κώστα Παπαδάκη να θέσει το ζήτημα επιτακτικά, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή στο ρατσιστικό λόγο στα κοινοτικά συμβούλια.

»Η γειτονιά και οι συλλογικότητες της έδωσαν παρών στην κινητοποίηση με εκπροσώπους της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ, της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού- Ακαδημίας Πλάτωνος- Σεπολίων, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αριστοτέλης και της καμπάνιας Γειτονιές για το Δικαίωμα στη Στέγη.

»Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ηττημένος δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης θα μας βρει μπροστά του σε κάθε ρατσιστική υπόκλιση στην ακροδεξιά. Τσακίσαμε την Χρυσή Αυγή, τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν με μαζικούς αγώνες. Έτσι θα τους κλείνουμε το δρόμο ξανά, παλεύοντας ενάντια στο ρατσισμό και τη φτώχεια,

»Συνεχίζουμε! Καλούμε σε συμμετοχής την Ανοιχτή Σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ, την Τρίτη 23/4 στις 7μμ, στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια για να οργανώσουμε την καμπάνια ώστε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου, δηλαδή η κυβέρνηση, το Λιμενικό και η FRONTEX.»