ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΦΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΣΕΡ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Όσο περνούν οι μέρες τόσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της σφαγής σε νοσοκομεία της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, με πρόσχημα ότι σε ιατρικές εγκαταστάσεις είχαν βρει καταφύγιο άνδρες της Χαμάς.
Μετά τον ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο αλ Σίφα, ένας πολύ μεγάλος ομαδικός τάφος αποκαλύφθηκε εντός του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιουνίς, του μεγαλύτερου  νοσοκομείου στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ομάδες μας συνεχίζουν να βρίσκουν πτώματα στο εσωτερικό του ιατρικού συγκροτήματος Νάσερ και από το Σάββατο έχει γίνει η εκταφή των σορών περίπου 200 μαρτύρων», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούτ Μπασάλ, ένας εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας.

Από την πλευρά του, ο Μοχάμεντ αλ Μουγκάγιερ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας της Λωρίδας της Γάζας, είπε στο AFP ότι συνολικά 283 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί στους τάφους του νοσοκομείου Νάσερ.

«Μέχρι στιγμής, έχουμε βρει θαμμένα τα πτώματα 283 ανθρώπων, που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τον (ισραηλινό) στρατό κατοχής», είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ισμαΐλ αλ Ταουάμπτεχ, επικεφαλής της υπηρεσίας Επικοινωνίας της κυβέρνησης της Χαμάς, η οποία διοικεί τη Γάζα.

Στα ερείπια του κτιρίου που κάποτε στέγαζε το νοσοκομείο Νάσερ δημοσιογράφοι του Reuters είδαν διασώστες που φορούσαν λευκές στολές για τον χειρισμό επικίνδυνων υλικών να βγάζουν πτώματα από το έδαφος με έναν εκσκαφέα και εργαλεία χειρός. 

«Αναμένουμε ότι θα βρούμε άλλα 200 πτώματα στον ίδιο ομαδικό τάφο τις επόμενες δύο ημέρες και στη συνέχεια θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε στα δύο άλλα κοιμητήρια», είπε ο Ισμαήλ Αλ Ταουάμπτα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς. Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προχώρησε σε «εκτελέσεις» στο νοσοκομείο και ότι συγκάλυψε τα εγκλήματα θάβοντας τα πτώματα με μια μπουλντόζα. Το Ισραήλ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι πραγματοποίησε εκτελέσεις. Όμως σε ερώτηση από το Γαλλικό Πρακτορείο για τον συγκεκριμένο ομαδικό τάφο, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν αντιδράσει.