“ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Κύμα αντιδράσεων στους κόλπους των αυτοαπασχολούμενων, έχει διογκωθεί, καθώς τίθενται στο στόχαστρο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Στα κάγκελα οι βουλευτές της ΝΔ με το νέο φορο-νομοσχέδιο για τους αυτοαπασχολούμενος και ελ. επαγγελματίες.

Η «δίκαιη φορολόγηση» που επαγγέλλεται η κυβέρνηση επιβάλλει, ελάχιστο φόρο 1.100 ευρώ σε υψηλό τεκμαρτό εισόδημα σε όλους ανεξαιρέτως, ενώ στην επιβάρυνση αυτή προστίθενται και τα 550 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν (από το 2018) να καταργήσει.

Σημειώνεται, εντούτοις, ότι η κυβέρνηση αφήνει στο φορολογικό απυρόβλητο τις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ – όπως κατηγορείται από την αντιπολίτευση – έχει αφήσει ουσιαστικά ανέγγιχτα τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας αλλά και των διυλιστηρίων.

Οι βουλευτές της Ν.Δ., που δηλώνουν ότι τα τηλέφωνα τους έχουν «σπάσει» από τις διαμαρτυρίες, αξιώνουν «ουσιαστικές διορθώσεις» στο ν/σ.  Δηλώνουν ότι αυτό, κινείται στον αντίποδα των προγραμματικών δεσμεύσεων περί μη επιβολή επιπλέον φορολογικών βαρών.

Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται – απευθείας προς το Μαξίμου – είναι ότι η Ν.Δ. αναδείχθηκε κυβέρνηση και «εμπέδωσε την πολιτική κυριαρχία της στο πολιτικό σκηνικό – ανεμίζοντας τη σημαία της φορολογικής ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης και των αυτοαπασχολουμένων.