ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για τη διεύθυνση της Χρυσής Αυγής που «υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος» ανέπτυξε αιματηρή δράση επί σειρά ετών.

Σε αντίθεση με τον εισαγγελέα που είχε προτείνει τη διατήρηση της κράτησής του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας ανοίγει με βούλευμα του (121/2024) την πόρτα της εξόδου για τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής των 13,5 ετών που του επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κάνοντας δεκτή την αίτησή του για αποφυλάκιση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του επιβάλλει απαγόρευση εξόδου από την Π.Ε. Αττικής, εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής μια φορά τον μήνα και μη συναναστροφή με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε.

Ο εισαγγελέας πάντως εισηγήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο την παραμονή στη φυλακή του Νίκου Μιχαλολιάκου, αποδεχόμενος ότι τυπικά μόνο πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί. Ωστόσο τόνιζε ότι ο κρατούμενος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποφυλακιστεί, καθώς δε συντρέχουν στο πρόσωπο του οι ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απόλυτη στην απόρριψη της αίτησης Μιχαλολιάκου, θεωρώντας πως ο κρατούμενος δεν έχει επιδείξει συμπεριφορές που δηλώνουν μεταμέλεια για όσα του αποδίδονται και επίσης δε δηλώνει τίποτε πως έχει υπάρξει ηθική βελτίωση του αιτούντος. Εμφανίζει μάλιστα σωρεία αρθρογραφίας του Μιχαλολιάκου που ενισχύει, όπως αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός, την άποψη του, καθώς ο έγκλειστος εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Η πρόταση του ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή από το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο αναφέρει πως τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.  Επιπλέον αξιολογούν τη διαγωγή του θετικά και δε δέχονται ότι η αρθρογραφία του δηλώνει ένδειξη τέλεσης νέων πράξεων, αν αποφυλακιστεί.

Βάση νομοθεσίας πάντως, υπάρχει η δυνατότητα άσκησης έφεσης από τον εισαγγελέα.

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή αρχι-εγκληματία Μιχαλολιάκου!

Με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, τονίζει πως παρότι ο ηγέτης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωση ισχυρίζεται ότι υφίσταται πολιτική δίωξη με ένα βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, τον αποφυλακίζει, αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής του.

«Ο επικεφαλής και υπεύθυνος για τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα βρεθεί εκτός φυλακής, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, με ένα βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής του. Θα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από την περιφέρεια διαμονής του και παρουσία μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δηλώνει έγκλειστος στο πλαίσιο «πολιτικής δίωξης» και «σκευωρίας», και παρότι υπερασπίζεται αμετανόητος τα εγκλήματα της ΧΑ, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ανοίγει την πόρτα της εξόδου από τη φυλακή για τους καταδικασθέντες νεοναζί της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Η ίδια Δικαιοσύνη που αρνείται πεισματικά την υφ’ όρων απόλυση ή ολιγοήμερες άδειες σε μια σειρά από άλλους κρατούμενους, δίνει τη δυνατότητα με την πρώτη ευκαιρία σε αποφυλάκιση για τον νεοναζί αρχηγό εγκληματία της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται επομένως πως το κράτος εφαρμόζει το νόμο με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ελαστικά για τους νεοναζί δολοφόνους, αλλά εκδικητικά για άλλους κρατούμενους.

Πρόκειται για μια απόφαση που αποκαλύπτει εξόφθαλμη πολιτική στάση από τη Δικαιοσύνη, η οποία κατά κανόνα εξαντλεί την αυστηρότητά της σε όλους τους υπόλοιπους κρατούμενους, αλλά και σε όλη την κοινωνία, σε διαδηλωτές, αντιφασίστες, νεολαίους.

Η απόφαση αυτή, συνεπώς, επιδεινώνει την εικόνα μιας μεροληπτικής δικαιοσύνης, που δίκαια στερείται εμπιστοσύνης από την κοινωνία, αφού αποφυλακίζει αμέσως το Μιχαλολιάκο και την ίδια ώρα επιτρέπει να στήνονται σκευωρίες σε βάρος πολιτών, δέχεται παρεμβάσεις και αφήνει την κυβέρνηση να συγκαλύπτει εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών ή των υποκλοπών.

Είναι μια απόφαση που αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός για το κράτος και ποιος είναι ο καλύτερος φίλος του(ς).

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά συμβαίνουν σε περίοδο ανασυγκρότησης ακροδεξιών συμμοριών που πραγματοποιούν επιθέσεις σε φεστιβάλ, σε αγωνιστές, σε τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη.
Ούτε φυσικά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήδη έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τον προεκλογικό πολιτικό χρόνο για να κλείσει το μάτι στους ακροδεξιούς ανταγωνιστές της στη δεξιά πολυκατοικία.

Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να σημάνει συναγερμό, για να μην επιτρέψουμε στα απομεινάρια της ναζιστικής συμμορίας για ξανασηκώσουν κεφάλι! Η μάχη κατά του φασισμού συνεχίζεται, ειδικά τώρα που η ιστορική δίκη της ΧΑ βρίσκεται στο δεύτερο βαθμό, για να κατοχυρώσουμε μια ιστορική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος».