Φωτο: Eurokinissi

ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συναγερμός έχει σημαίνει στο αντιφασιστικό κίνημα, μετά το κάλεσμα φασιστικών ομάδων για δήθεν τέλεση μνημόσυνου για τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση των Φουντούλη, Καπελώνη, με πανευρωπαϊκό μάλιστα κάλεσμα σε νεοναζιστικές ομάδες από την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Το κάλεσμα της ναζιστικής συγκέντρωσης έγινε από τις παρακρατικές οργανώσεις Propatria και Ιαχή, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Ως απάντηση διοργανώνεται Αντιφασιστική Συγκέντρωση, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, 16:00 Λεωφόρος Ηρακλείου 420. Το κάλεσμα για την αντιφασιστική συγκέντρωση στηρίζουν 25 συλλογικότητες, πολλά σωματεία φορείς.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από σωματεία και φορείς του Ν. Ηρακλείου και των γειτονικών περιοχών.

«Οι φασιστές αξιοποιούν το κύμα ανόδου Ακροδεξιάς σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, τώρα είναι για εμάς η στιγμή που το αντιφασιστικό κίνημα δεν πρέπει να κάνει βήμα πίσω» είπε η Αγγελική Βαλσαμάκη στη συνέντευξη τύπου που μετέδωσε το OMNIA tv.

H Βίκυ Βασιλάτου, πρόεδρος Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, θύμισε από τη μεριά της πως «είναι σημαντική η 1η Νοεμβρίου και η 28η Οκτωβρίου ώστε να συμμετέχει ο λαός της περιοχής σε μια προσπάθεια να μπει τέλος σε αυτό που ζήσαμε την προηγούμενη χρονιά. Είχαμε μαθητή που μαχαίρωσαν στο τέλος αντιφασιστικής συγκέντρωσης, είχαμε βανδαλισμούς σε σχολεία με σβάστιγκες και ζημιές. Το φασιστικό μπλοκ κάνει προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί κι αυτό δεν είναι τυχαίο».

Μάλιστα για το θέμα, Ιρλανδοί ευρωβουλευτές έστειλαν επιστολή στον Έλληνα πρέσβη στο Δουβλίνο, ζητώντας του να παρέμβει για να ακυρώσει η κυβέρνηση την εκδήλωση.

«Πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο Δήμος του Νέου Ηρακλείου (όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση) θα πρέπει να ακυρώσουν την εκδήλωση αυτή πριν να είναι πολύ αργά. Αν αρνηθούν να το κάνουν, θα είναι υπεύθυνοι για τη βία που θα εξαπολύσουν οι φασίστες. Σκοπεύουμε να θέσουμε το θέμα αυτό στη Βουλή», αναφέρουν στην επιστολή πέντε ιρλανδοί βουλευτές του κόμματος People Before Profit.

Τέλος το Σάββατο 28/10 στις 19:00, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά διοργανώνει αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο (Θεατράκι ΗΣΑΠ), την οποία στηρίζουν το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου του Νέου Ηρακλείου Αττικής και ο Σύλλογος Γονέων του 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής,  καθώς και πλήθος συλλογικοτήτων και οργανώσεων του λαϊκού κινήματος.