φωτο: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Πλήγμα για τη φιλοζωία, χαρακτηρίζουν 69 φιλοζωικά και περιβαλλοντικά σωματεία της χώρας, την παύση της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ, «Πλάνα με Ουρά», η οποία όπως υποστηρίζουν, συνέβαλε ουσιαστικά στην αλλαγή κουλτούρας για τα ζώα και τη φιλοζωία.

Με επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΣ  και το διευθυντή της ΕΡΤ, τα σωματεία τονίζουν ότι η διακοπή της εκπομπής, ή ενδεχόμενη δομική αλλαγή της δημιουργικής της ομάδας, «θα αποτελέσουν πλήγμα για τη φιλοζωία, τον εθελοντισμό και τη συνολική κουλτούρα σεβασμού στη χώρα μας».

Όπως σημειώνουν, «η εκπομπή “Πλάνα με Ουρά”, συνέβαλε ουσιαστικά στην αλλαγή κουλτούρας για τα ζώα και τη φιλοζωία», επισημαίνοντας ότι «κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη φιλοζωικής κουλτούρας είναι πολύ σημαντική». 

Τέλος, όπως αναφέρουν οι οργανώσεις στην επιστολή, η συγκεκριμένη εκπομπή έριξε φως στο έργο τους ειδικά στην επαρχία, ενώ μέσω της τηλεθέασης προέκυψαν περισσότερες υιοθεσίες και φιλοξενίες ζώων σε ανάγκη, αύξηση των δωρεών αλλά και μεγαλύτερη συμμετοχή στις οργανώσεις, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η επιστολή: