ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓIA ΤΟ ΠΩΣ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ 

Μεταξύ τους τα λένε στο γαλάζιο στρατόπεδο οι πρώην υπουργοί για το πώς ακριβώς επιλέγουν τις διοικήσεις των  νοσοκομείων με αποτέλεσμα να φτάσει στα άκρα η κόντρα των δύο «γαλάζιων» βουλευτών, Θάνου Πλεύρη και του Μάριου Σαλμά σχετικά με την επιλογή διοικητή στο νοσοκομείο Αγρινίου και τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ για την επιλογή διοικητών σε δημόσιους φορείς.

Αφορμή για την ανταλλαγή σοβαρών κατηγοριών και χαρακτηρισμών μεταξύ των δύο πρώην υπουργών Υγείας, στάθηκε όπως προαναφέρθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου (εκλογική περιφέρεια του Μ. Σαλμά) τον οποίο τον διόρισε ο Θ. Πλεύρης.

«Με τον Θάνο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις» Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Σαλμάς.

Στην εν λόγω τοποθέτηση διοικητή νοσοκομείου είχε αναφερθεί και πάλι ο Μ. Σαλμάς στις αρχές Σεπτεμβρίου λέγοντας ότι έγινε εξαιτίας της φιλίας του κ. Πλεύρη με τον εν λόγω διοικητή. Τότε ο κ. Σαλμάς κατηγορούσε τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου για ευθύνες σχετικά με την κατάσταση διάλυσης στο νοσοκομείο και το κύμα παραιτήσεων γιατρών και διοικητικών στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας.

«Αγαπητέ Θάνο το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχε ασκήσει ποτέ πριν τοποθετηθεί στο Αγρίνιο διοίκηση νοσοκομείου αλλά ότι δεν κατάλαβες ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας (σου θυμίζω open gov) τις οποίες καταστρατήγησες. Και πολιτικές συμπεριφορές σαν τις δικές σου διορθώνει το νομοσχέδιο κατά την συζήτηση του οποίου πήρες τον λόγο».