ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ

Παρέμβαση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωΐ φοιτητικοί σύλλογοι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που προπηλάκισαν τους φοιτητές για να μην ακουστεί η φωνή τους.

«Οι φοιτητές σήμερα ήρθαμε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για να ξεκαθαρίσουμε πως το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν πρόκειται να περάσει», δήλωσε ο Άγγελος Θωμόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ.

«Ήρθαμε εδώ γιατί δε θέλουμε να διαλυθούν τα πτυχία μας, να υποβαθμιστούν οι σπουδές μας! Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση και παρουσία της αστυνομίας που προπηλάκισε φοιτητές και αυτή τη στιγμή απαγορεύει τη συγκέντρωση να προχωρήσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθμίζεται ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν καταλήψεις και συλλαλητήρια στις 11 Ιανουαρίου σε πολλές πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Οι ανακοινώσεις των φοιτητικών συλλόγων αναφέρουν ότι οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 12:00 στα Προπύλαια και την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα.