ΑΓΡΟΤΕΣ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΑ 

Πολλαπλές συσκέψεις στα αγροτικά μέτωπα, στα μπλόκα και στα συνδικαλιστικά όργανα, μετά τη συνάντηση και τα “ψίχουλα”, που έταξε ο Πρωθυπουργός. Αναμένεται κλιμάκωση με τους αγρότες να το αποφασίζουν, στα μπλόκα με το Μαξίμου να διαρρέει πως, “τέρμα οι παροχές και οι συζητήσεις”.

Με κλιμάκωση ετοιμάζονται να συνεχίσουν οι αγρότες, μετά τη χθεσινή  συνάντηση αντιπροσωπείας με τον πρωθυπουργό, καθώς στις τάξεις του κινήματος επικρατεί σκεπτικισμός για τα νέα μέτρα – ψίχουλα.

Οι πρώτες αντιδράσεις δείχνουν κλιμάκωση, καθώς οι αγρότες επιλέγουν τον δρόμο της συνέχισης των κινητοποιήσεων στα μπλόκα με ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει και κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα.

Στο μέτωπο της Μακεδονίας και της δυτικής Ελλάδας οι αγρότες δείχνουν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, εκτός από το αίτημα για φθηνότερο ρεύμα, συνεπώς, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας αναμένεται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις αύριο, Τετάρτη, με τις πρώτες αντιδράσεις στα μέτρα Μητσοτάκη να είναι αρνητικές. Χαρακτηριστικά τα λόγια του Γιάννη Κουτσούκη, προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, ο οποίος υπογράμμισε ότι «τα μέτρα αφήνουν ακάλυπτα θέματα, θέματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν».

Ανάλογες, εξάλλου, ήταν και οι πρώτες δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης στο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να δηλώνει «δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Και αυτό φάνηκε και μέσα από τη συζήτηση. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχει προβάλει ο αγώνας μας».

«Σήμερα φτάσαμε στο υπέρτατο σημείο της διαπραγμάτευσης. Εμείς δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε. Οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι ίδιοι οι αγρότες. Έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος. Τις απαντήσεις θα τις δώσουν οι ίδιοι οι αγρότες», τόνισε ο Γιάννης Παναγής, αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου.