ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚ: ΚΑΙ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει και θυμίζει…”Κρητικό γάμο” με τις “μπαλοθιές” να πέφτουν η μία μετά την άλλη, καθώς οξύνεται συνεχώς το κλίμα από τις αντιδράσεις στελεχών που επιρρίπτουν ευθύνες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές. Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης, ζητά την παραίτηση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε ερώτηση που του τέθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» σχετικά με το αίτημα στελεχών του ΠΑΣΟΚ να γίνει εκλογική προέδρου, νωρίτερα από το 2025, ο Χάρης Καστανίδης απάντησε: «Εφόσον τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι αυτή η εκκρεμότητα πρέπει γρήγορα να εκκαθαριστεί γιατί το μείζον ζήτημα είναι η ανασύνθεση συνολικά του προοδευτικού χώρου». Για να συμπληρώσει: «Όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός πρέπει να έχει ο ίδιος την φιλοτιμία να υποβάλλει την παραίτησή του, εάν δεν το κάνει τότε είναι προφανές ότι θα τεθεί από άλλους το θέμα και καλώς τίθεται».

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι όταν ρωτήθηκε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος κ.ά.) ο Χάρης Καστανίδης έβαλε στο κάδρο της παραίτησης (ανάληψης ευθυνών των ηγεσιών για την προσωπική τους τύχη) και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Ανέφερε χαρακτηριστικά: « Ό,τι είπα για τον κ. Ανδρουλάκη ισχύει και για τον κ. Κασσελάκη, δεν θα αναλάβει κάποια ευθύνη; Γιατί οι αρχηγοί οι οποίοι δηλώνουν τους στόχους τους και τελικά αποτυγχάνουν δεν αναλαμβάνουν καμία πρωτοβουλία που αφορά την προσωπική τους τύχη;».  

Κάνοντας αποτίμηση στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Καστανίδης σημείωσε: «Έχουμε μια δραματική αύξηση της αποχής αυτό συμπαρασύρει και το ΠΑΣΟΚ και οδηγεί σε μείον 100 χιλιάδες ψηφοφόρους, 350 χιλιάδες στο ΣΥΡΙΖΑ και 1 εκατομμύριο στη ΝΔ άρα μιλάμε για ένα πολιτικό σύστημα που έχει απονομιμοποιηθεί και στα μάτια του κόσμου έχει καταπέσει άρα είναι καθήκον να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Και την ίδια ώρα που χάνεις ψηφοφόρους ψελλίζεις μερικά ρητά άρρητα για το ότι σε μερικές περιοχές πήγαμε καλά όταν ο στόχος τον οποίος έθεσες είναι να είσαι αξιωματική αντιπολίτευση, δεύτερο κόμμα και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα διεκδικήσω τη διακυβέρνηση της χώρας. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη και βρίσκεται στον Ψηλορείτη των εκλογικών επιδόσεων του 12,7%. Θα πρέπει να έχεις την ευαισθησία να πεις «δεν τα κατάφερα σε αυτά που εστόχευσα ελάτε να αναλάβει κάποιος άλλος».