Α.Τ. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

Την πλήρη αδιαφορία των αστυνομικών του ίδιου τμήματος, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η Κυριακή, κατήγγειλε γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Τελικά μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η εξοργιστική αδιαφορία που έδειξαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων στην έκκληση για βοήθεια της 28χρονης Κυριακής, που δολοφονήθηκε λίγα μέτρα από το φυλάκιο από τον 39χρονο τον οποίο είχε πάει να καταγγείλει.

Μια νέα σοκαριστική καταγγελία για το ίδιο ΑΤ ήρθε στο φως από μια γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, που πριν από δύο χρόνια προσπάθησε να καταγγείλει τον σύντροφό της. «Καλύτερα να φύγετε» της είπαν και την απέτρεψαν με γελοίες δικαιολογίες.

Η κακοποιημένη θυληκότητα μιλώντας χθες το βράδυ (03/4) στο δελτίο ειδήσεων του Mega, κατείγγελε πως: «Πριν δύο χρόνια βίωσα ενδοοικογενειακή βία. Βρήκα τη δύναμη και πήγα στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων να το καταγγείλω.

Ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε σωστά. Ήμουν άγρια ξυλοδαρμένη, με μώλωπες και μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω γιατί υπάρχει πάνω μία άλλη διαδικασία αυτοφώρου και θα χρειαστεί να περιμένω.

Με ρώτησε εάν με χτύπησε, και ήμουν μαυρισμένη, και μου είπε ”καλύτερα να φύγετε” και να πάω με δικηγόρο» τόνισε η γυναίκα, η οποία μίλησε με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία.

«Γύρισα σπίτι και προσπάθησα την επόμενη πάλι ημέρα. Είχε βάρδια κάποιος άλλος αστυνομικός και διαδραματίστηκε πάλι το ίδιο σκηνικό. Μου είπαν πως θα περιμένω πολλές ώρες γιατί ο αξιωματικός υπηρεσίας έχει πάλι αυτόφωρο. Δεν μπήκα μέσα ποτέ» σημείωσε.

«Το θέμα είναι να αλλάξει και η νομοθετική ρύθμιση για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Εγώ μετά κινήθηκα νομικά. Είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να μιλήσω. Θυμήθηκα ξανά το περιστατικό όταν το είδα. Πώς πήγα να ζητήσω βοήθεια και δεν με άκουσαν» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Θόδωρος Μαξούρας είχε μιλήσει για επαναλαμβανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στα οποία το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων αδιαφόρησε. Μάλιστα, περιέγραψε ότι ο ίδιος συνόδευσε κοπέλα για να κάνει καταγγελία και δεν έκαναν τίποτα.