ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΚΕ ΛΟΓΩ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό φέρνουν οι κινητοποιήσεις αγροτών, οι μαζικές πορείες διαμαρτυρίας των φοιτητών, αλλά και το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων ζευγαριών. Σύμφωνα με πληροφορίες για τις τελευταίες δημοσκοπικές μετρήσεις, το ΚΚΕ φαίνεται να πληρώνει τη “θέση” του για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς υποχωρεί πίσω ακόμα και από την ακροδεξιά Ελληνική Λύση, του Κυριάκου Βελόπουλου.

Aυτό ενώ δεν έχει μετρηθεί η στάση αποχής από το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο στο ψήφισμα κόλαφο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα μηνύματα δεν είναι ευχάριστα για τον Περισσό, η στάση του οποίου στα μεγάλα κρίσιμα ζητήματα ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ παρά τη δυσαρέσκεια για την υπερέκθεση και το λάιφ στάιλ του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, που μάλλον διασώζεται ως νέος και άφθαρτος στην πολιτική σκηνή και φαίνεται να διατηρεί ποσοστά. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ του ο Νίκου Ανδρουλάκη, παρά τις ευνοϊκές για αυτόν συνθήκες, καταφέρνει να βουλιάζει. Πολιτικοί παρατηρητές χαρακτηριστικά σχολιάζουν ότι είναι ο μόνος “καπετάνιος που βουλιάζει το καράβι σε άυπνα…”.

Την ίδια ώρα η πτώση της Νέας Αριστεράς συνεχίζεται με τον δείκτη να δείχνει το 1,5% που δείχνει σίγουρα πως ο δρόμος για τις Ευρωεκλογές προβλέπεται δύσκολος για κάποιες πολιτικές δυνάμεις.