ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Την προτροπή σε αποχή από τη ψηφοφορία όσων βουλευτών της Ν.Δ. διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ αναφέρθηκε ξανά στην στάση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε απόψεις που έχει διατυπώσει ξανά, γνωστές απόψεις και ως προς την αποχή είναι ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός εκπροσωπώντας την εκτελεστική εξουσία εισηγείται αυτή τη νομοθετική παρέμβαση και προφανώς ζητάει και από τους βουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και απευθύνει κάλεσμα συνολικά στα υπόλοιπα κόμματα και βουλευτές», ανέφερε ο κυβερνητιός εκπρόσωπος.

Από εκεί και πέρα απευθυνόμενος σε εκείνους που σκέφτονται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο είπε ότι είναι προτιμότερο να απέχουν. «Η αποχή είναι μια κοινοβουλευτική στάση. Ο κ. Σαμαράς ως έμπειρος κοινοβουλευτικός το γνωρίζει και ο ίδιος στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης είχε επιλέξει την αποχή» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο πρωθυπουργός ζητάει την υπερψήφιση αλλά προφανώς από την καταψήφιση είναι προτιμότερη η αποχή. Όταν θες να περάσει ένα νομοσχέδιο, θες να λυθεί μια άδικη εκκρεμότητα για κάποιους συμπολίτες σου εδώ και πολλά χρόνια. Και το 2015 και τώρα τηρείται μια παράδοση στην ΝΔ μη επιβολής κομματικής πειθαρχίας για ζητήματα δικαιωμάτων. Δεν βλέπω καμία αντίφαση μεταξύ του τι συνέβη τότε και του τι συμβαίνει σήμερα. Αντίθετα βλέπω μια συνέπεια λόγων και έργων του πρωθυπουργού και μια συνέπεια προς το σύνολο των πολιτών» ανέφερε, απαντώντας ουσιαστικά στην πλευρά Σαμαρά που εγκαλεί τον πρωθυπουργό για τη δυνατότητα αποχής των βουλευτών.

«Αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς»

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν τα εξής: «Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών “φροντιστηρίων” του κ.Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να “επιτεθεί” στον κ. Αντώνη Σαμαρά επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον …Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας τής ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!! Δεν αντιλαμβανόμαστε το “μάθημα” που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ.Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ».

Παράλληλα επισημαίνουν ότι «επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα; Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά, στη μητέρα και στον πατέρα; Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την “αποχή”. Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το “ζήτημα συνείδησης” που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή τού Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Γι αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς», καταλήγουν οι συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά.