ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ – ΤΡΕΝΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ

Τρένο της Hellenic Train εκτελούσε το δρομολόγιο από Χαλκίδα προς Αθήνα και συγκρούστηκε με φορτηγό στο ύψος της Αυλίδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες ήταν 130 και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει πυροσβέστες που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες. 

«Φορτηγό όχημα εξετράπη της πορείας του, στον περιφερειακό δρόμο, πλησίον της Αυλίδας, και έπεσε στις γραμμές του τραίνου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την διερχόμενη αμαξοστοιχία 1551 (Χαλκίδα-Αθήνα). Κανένας τραυματισμός. Η πυροσβεστική συνδράμει τον απεγκλωβισμό των 130 επιβατών, και δρομολογούνται λεωφορεία για την απομάκρυνσή τους. Θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση» αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες επιβατών, η σύγκρουση προέκυψε όταν το λάστιχο του φορτηγού που κινείτο στον δρόμο κοντά στις ράγες έσκασε, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, να πέσει πάνω στις γραμμές του τρένου και να ακινητοποιηθεί. Στη συνέχεια το τρένο συγκρούστηκε με το ακινητοποιημένο όχημα.

Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό επιβατών, ενώ στο σημείο φτάνουν λεωφορεία για τη μεταφορά των επιβατών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ελαφρά τραυματίες.