ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΣΕ-HELLENIC TRAIN ΣΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Με κοινή ανακοίνωση ο ΟΣΕ και η Hellenic Train επιχειρούν να δώσουν απάντηση στα εξώδικα που στάλθηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), τα οποία αποκαλύπτουν το συνεχιζόμενο χάος στον ελληνικό σιδηρόδρομο, χωρίς ωστόσο να δώσουν κάποια απάντηση, ενώ αφήνουν αιχμές προς τους εργαζόμενους.

Απάντηση στα εξώδικα που έλαβαν από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο, δίνουν ο ΟΣΕ και η Hellenic Train τονίζοντας ότι, οι δυο διοικήσεις θα συνεργαστούν με ένα και μόνο στόχο, τον ασφαλή, σύγχρονο και αξιόπιστο ελληνικό σιδηρόδρομο.

Αναλυτικά σε κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης, ο Πρόεδρος της Ηellenic Train κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train κ. Roberto Rinaudo και των εξωδίκων που εστάλησαν στον ΟΣΕ και την ΗΤ, οι νέες Διοικήσεις ενημερώνουν για τα εξής: 

Ο πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης αυτής αλλά και των επομένων που θα ακολουθήσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι η από κοινού αντιμετώπιση τόσο των λειτουργικών θεμάτων της υποδομής και του τροχαίου υλικού, όσο και των χρόνιων οικονομικών θεμάτων που απασχολούν τους δυο Οργανισμούς.

Οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που επιδιώκει να πλήξει τη φήμη του σιδηροδρομικού τομέα, δεν θα αποτελέσει κατ’ ουδένα τρόπο εμπόδιο στην συνεργασία των δυο διοικήσεων που είναι αποφασισμένες μέσω ουσιαστικού διαλόγου να βελτιώσουν τις υπηρεσίες του ελληνικού σιδηροδρόμου προς το επιβατικό κοινό, αλλά και προς το εμπορευματικό έργο.

Οι δυσλειτουργίες του παρελθόντος έχουν εντοπιστεί από τις Διοικήσεις και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επίλυσής τους με γνώμονα την ασφάλεια και την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρόμου.

«Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό στον επιβάτη, οι δυο Διοικήσεις βήμα-βήμα μαζί θα συνεργαστούν με ένα και μόνο στόχο: τον ασφαλή, σύγχρονο και αξιόπιστο ελληνικό σιδηρόδρομο» καταλήγει η ανακοίνωση τους.