ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΟΝΙ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ»

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία ένα «αστείο» που έκανε κομματικό στέλεχος των «Αδελφών της Ιταλίας», της Τζόρτζια Μελόνι, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης. Ο δημοτικός σύμβουλος στη Μανφρεντόνια, υποψήφιος αντιδήμαρχος στις τοπικές εκλογές, δήλωσε χαριτολογώντας ότι «είμαστε συνηθισμένοι στα κρεματόρια».

Σύμφωνα με βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ηχογράφηση που έφερε στο φως η εφημερίδα «La Repubblica», είπε καθαρά τη συγκεκριμένη φράση που παραπέμπει στο ναζιστικό ολοκαύτωμα των Εβραίων, των Ρομά, των ομοφυλόφιλων και ανθρώπων με αναπηρία στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Στη διάρκεια συνεδρίασης εκλογικής επιτροπής των ακροδεξιών «Αδελφών της Ιταλίας» στη Μανφρεντόνια, ένας από τους παριστάμενους, ο Τζιανίκολα ντε Λεονάρντις, λαμβάνοντας τον λόγο βγάζει το σακάκι του και ζητά συγγνώμη, λέγοντας ότι «κάνει ζέστη εδώ μέσα, θα πρέπει να βάλουμε κλιματισμό». Τότε παίρνοντας τον λόγο ο Μαράσκο λέει: «Εμείς έχουμε συνηθίσει στους φούρνους των κρεματορίων», προκαλώντας τα γέλια των παριστάμενων στην προεκλογική συνεδρίαση, εν όψει του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών.

Ο Τζουζέπε Μαράσκο, εκλεγμένος σύμβουλος στον δήμο της Μανφρεντόνια, στην περιφέρεια του Μπάρι, στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Ούγκο Γκάλι και στόχος του είναι να γίνει αντιδήμαρχος. Ο Μαράσκο έχει ήδη εκλεγεί από τον πρώτο γύρο με πολλές ψήφους, και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις το κυβερνών κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι δεν έχει κάνει σχόλιο για την απαράδεκτη δήλωση του στελέχους του.

Ο Μαράσκο, ειδικός σε θέματα περιβάλλοντος, και «αστέρι» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξελέγη αφήνοντας πίσω του πολλούς συνυποψήφιούς του.