ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΗΝ ΕΜΜΑ

Παραδειγματική τιμωρία ζήτάει ο πατέρας της 21χρονης Έμμας, που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από οδηγό στην Θεσσαλονίκη.

Άρχισε στη Θεσσαλονίκη η δίκη του 27χρονου που σκότωσε την Έμμα, τη νεαρή φοιτήτρια από την Κρήτη, παρασύροντάς την με το αυτοκίνητό του και εγκαταλείποντάς την στη μέση της Εγνατίας οδού, πριν περίπου έναν χρόνο. Η συγκίνηση των γονιών της ήταν φανερή, ενώ το κλίμα φορτίστηκε και από την παρουσία της λήπτριας του νεφρού της φοιτήτριας που ευχαριστούσε για το δώρο ζωής που της δόθηκε, καθώς οι γονείς τη Έμμας δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους.

Ο πατέρας της 21χρονης, Χαράλαμπος Καρυωτάκης, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Φάκα. «Η αδερφή της αισθάνεται την υποχρέωση να συνεχίσει αυτό που άφησε στη μέση η Έμμα», δήλωσε.

«Εγώ δεν περιμένω καμία δικαίωση από κανένα δικαστήριο. Εκτός και αν υπάρχει δικαστήριο που να μπορεί να μου φέρει το παιδί μου πίσω. Περιμένω όμως την τιμωρία του. Περιμένω την παραδειγματική τιμωρία του για να συμμορφφωθούν και οι υπόλοιποι γιατί είναι πολλοί που νομίζουν ότι ο δρόμος είναι πίστα και βγαίνουν και όποιον πάρει ο χάρος», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας την Έμμας.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην μικρότερη κόρη του, η οποία θέλει να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας τα βήματα της αδικοχαμένης αδερφής της. «Το κοριτσάκι μου το μικρό δίνει φέτος Πανελλήνιες και θέλει να περάσει Θεσσαλονίκη. Γιατί αυτό το παιδί τώρα και τρία χρόνια ονειρευόταν τη στιγμή που θα ανέβει Θεσσαλονίκη να βρει την αδερφή της. Τώρα που έφυγε η Εμμαννουέλα μας αισθάνεται το βάρος και την υποχρέωση να συνεχίσει αυτό που άφησε η αδερφή της στη μέση. Αυτό το φορτίο κουβαλάει».

«ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Η ΕΜΜΑ»

Συγκινημένη η λήπτρια νεφρού της Εμμανουέλας Καρυωτάκη, αγκαλιάζει έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, την μητέρα της φοιτήτριας, που δώρισε τα όργανα της κόρης της όταν άδικα το νήμα της ζωής της κόπηκε στα 21 της χρόνια.

«Χθες όλη μέρα έκλαιγα, σήμερα χαμογελάω. (…) Αυτή η γυναίκα έχει ένα κομμάτι της Εμμανουέλας μου. Και το πιο σημαντικό είναι πως είναι καλά. (…) Όταν πήραμε την απόφαση για τη δωρεά οργάνων δεν ξέραμε τίποτα. Δεν γνωρίζαμε τι σημαίνει ούτε πώς θα νιώσουμε» τόνισε η Κέλλυ Καμπάκη, μητέρα της Έμμας.

Μετά την συνάντηση που είχε με την λήπτρια έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, η μητέρα της Εμμανουέλας είπε ότι δώρισαν τα όργανα της κόρης της, καθώς ήταν μια επιθυμία που είχε εκφράσει η ίδια.

«Εμείς απλώς κάναμε αυτό που μας είχε πει το παιδί μας, την επιθυμία της πραγματικότητα, αλλά τώρα εκ των υστέρων, βλέπουμε ότι είναι πολύ μεγάλη κίνηση. (…) Έχουμε μιλήσει και με την άλλη κυρία που έχει πάρει τον άλλο νεφρό, την κυρία που έχει πάρει το συκώτι της, είναι πολύ μεγάλη συγκίνηση» υπογράμμισε η μητέρα της Εμμανουέλας.

Την νύχτα της 22ας Νοεμβρίου του 2022, 27χρονος χωρίς δίπλωμα, ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο που είχε υποστεί μετατροπές, χτύπησε θανάσιμα την νεαρή κοπέλα και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην περιοχή της Καμάρας. Η δίκη ξεκίνησε την Τετάρτη.

«Η πράξη είχε χαρακτηριστεί από την αρμόδια υποδιεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης ως ανθρωποκτονία από αμέλεια. (…) Η πράξη που αποδόθηκε και τελικά πάει να δικαστεί σήμερα αποδίδεται σε ενδεχόμενο δόλο ή σε δόλο του κατηγορούμενου στα πλαίσια μια άλλης πράξης, της επικίνδυνης οδήγησης που είναι κακουργηματική πράξη» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.