ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ: ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Συνεχίζονται η αντιδράσεις της κοινωνίας στην εισαγγελική πρόταση για την αθώωση του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για τα κακουργήματα του βιασμού και της μαστροπείας στην υπόθεση του Κολωνού – Στις 19 Μαρτίου η συνέχεια της δίκης – Κίνδυνος αποφυλάκισης κατηγορουμένων καθώς σε τρεις βδομάδες λήγει το 18μηνο της κράτησής τους.

Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο, όπου συνεχιστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, απάντησαν το πρωί της Παρασκευής 15 Μάρτη, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων και Φοιτητικοί Σύλλογοι, στην πρόταση της εισαγγελέα για την αθώωση του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για τα κακουργήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Οι φορείς εξέφρασαν την οργή τους για την εισαγγελική πρόταση που από τη μία ξεπλένει τους βιαστές και μαστροπούς και από την άλλη επί της ουσίας ισχυρίζεται ότι ένα ανήλικο 12χρονο κορίτσι εκδιδόταν με τη θέλησή του.

«Φρίκη δίχως τέλος με θύματα παιδιά, η σήψη του συστήματος τέρατα γεννά», κατήγγειλε η κινητοποίηση, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου βιαστή και μαστροπού καθώς και όλων των υπόλοιπων δραστών από τη Δικαιοσύνη. 

Στις 19 Μαρτίου η συνέχεια της δίκης

Στις 19 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για τη φρίκη του Κολωνού, οπότε και αναμένεται να συνεχιστούν οι αγορεύσεις συνηγόρων. Κατά την σημερινή διαδικασία, που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία του παιδιού-θύματος σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των τριών συνηγόρων που στηρίζουν την ανήλικη.

Οι συνήγοροι που εκπροσωπούν το θύμα τής δυσώδους υπόθεσης, όπως έχουν δηλώσει, σήμερα ανέπτυξαν τις θέσεις της πλευράς τής Υποστήριξης της Κατηγορίας έναντι των δεδομένων της υπόθεσης αλλά κυρίως επί όσων ζήτησε η Εισαγγελέας με την πρόταση της η οποία ουσιαστικά “έβγαλε” από το κάδρο των πρωταγωνιστών της εκπόρνευσης του παιδιού τον 55χρονο επιχειρηματία για τον οποίο ζήτησε παράλληλα απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για βιασμό της 12χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αγόρευσε πρώτος από την πλευρά τής υπεράσπισης, ο συνήγορος αλλοδαπού κατηγορούμενου για τον οποίο η εισαγγελική πρόταση ζήτησε απαλλαγή για την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Η διαδικασία στην επόμενη δικάσιμο θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις συνηγόρων των υπολοίπων 25 κατηγορουμένων.

Όπως εκτιμάται από παράγοντες της δίκης, το δικαστήριο προγραμματίζει να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις ως το τέλος Μαρτίου ώστε η απόφαση να εκδοθεί αμέσως μετά και πάντως πριν συμπληρωθούν τα 18μηνα προφυλάκισης κατηγορουμένων που ξεκινούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Μεταξύ αυτών και του 55χρονου και ενός ακόμη κατηγορούμενου, για τους οποίους το ανώτατο όριο των τριών εξαμήνων συμπληρώνεται στις 7 Απριλίου καθώς ήταν οι δύο πρώτοι που οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.