ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΓΙΑ ΤΟ PREDATOR

Με σημαντική καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε έρευνα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) για το σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

Όπως έγινε γνωστό, την προηγούμενη εβδομάδα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης μετέβη για έλεγχο στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών συνοδευόμενος από δύο πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η έρευνα στα αρχεία της ΕΥΠ έγινε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων μετά τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων προσώπων.

Ο έλεγχος στα αρχεία της ΕΥΠ πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παρακολούθηση και από την ΕΥΠ των προσώπων που έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο από το Predator.

Συγκεκριμένα, στόχος είναι να ελεγχθούν τα αρχεία της ΕΥΠ, ως προς το κατά ποσό παρακολουθούνταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, αλλά και άλλα πρόσωπα στα οποία είχε αποσταλεί το sms με το οποίο γινόταν παράνομη εγκατάσταση του λογισμικού predator.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να φανούν το επόμενο διάστημα, καθώς η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από τον Άρειο Πάγο βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εξεταστεί ως μάρτυρες δεκάδες πρόσωπα, ενώ έχουν ήδη έρθει απαντήσεις από σειρά αιτημάτων δικαστικής συνδρομής από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.