ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ… ΑΠΟΚΟΣΜΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Αποπνικτική ατμόσφαιρα έχει δημιουργήσει η αφρικανική σκόνη στην Αθήνα, φαινόμενο που εξελίσσεται από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το απόγευμα ένα κόκκινο πέπλο σκέπασε την πρωτεύουσα ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα σε άλλες πόλεις της χώρας όπως η Καλαμάτα.

Η ορατότητα έχει περιοριστεί, ενώ πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούν με μάσκες.

Από τον λόφο Φιλοπάππου δεν φαινόταν η Αίγινα, ενώ πολύ δύσκολα διακρινόταν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ο Πύργος του Πειραιά.

Σε ολη την Αθήνα ο ουρανός έγινε κόκκινος και οι φωτογράφοι του πρακτορείου Eurokinissi απαθανάτισαν το απόκοσμο σκηνικό.

Η υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα εξαιτίας της σκόνης, μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων προειδοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και να επιδεινώσει αναπνευστικά νοσήματα όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα και οι αλλεργίες, ενώ έχει συνδεθεί και με καρδιαγγειακά προβλήματα.

Συστήνει τον περιορισμό των υπαίθριων δραστηριοτήτων, διατήρηση κλειστών παραθύρων, χρησιμοποίηση μάσκας, ενυδάτωση και επικοινωνία όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα με τον γιατρό τους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η στροφή των ανέμων σε δυτικούς από αύριο, θα περιορίσει την σκόνη στα Δωδεκάνησα και προοδευτικά θα απομακρυνθεί προς τα ανατολικά.