ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Πλήρως εκτεθειμένη για ακόμη μια φορά βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά από το «χαστούκι».. εκ Δυσμάς και την έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Έκθεση του State Department για την κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το γεγονός ότι τα περιστατικά που αναφέρονται  δεν προέρχονται μόνο από διαμαρτυρίες κομμάτων της Αριστεράς, κινημάτων ή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που για την κυβέρνηση διαβάλλονται ως  οι “συνήθεις ύποπτοι” που της επιτίθενται για αντιπολιτευτικούς σκοπούς, καθιστά την Έκθεση αυτή, ντοκουμέντο βαρύνουσας σημασίας. Άλλωστε, είναι η κυβέρνηση που σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι αποτελεί δεδομένο, πιστό και απολύτως προβλέψιμο  σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Στις 10.000 λέξεις της Έκθεσης του Αμερικανικού ΥΠΕΞ που αφορούν την Ελλάδα, “παρελαύνουν” οι υποκλοπές και η χρήση του Ρredator, το έγκλημα στην Πύλο και ο πνιγμός των 600 προσφύγων,  η αστυνομική βία, τα βασανιστήρια, η εξευτελιστική και ταπεινωτική συμπεριφορά απέναντι σε πρόσφυγες, μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ άτομα και γενικά τις ευάλωτες ομάδες, η άθλια κατάσταση σε φυλακές και κρατητήρια, τα συνεχή pushbacks στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και η κυβερνητική διαφθορά, ειδικά στο χώρο της Αστυνομίας. 

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πατώντας εδώ

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στο Μαξίμου σημειώνοντας ότι «μια έκθεση με τόσο μεγάλη διεθνή απήχηση εμπεριέχει τόσες πολλές αρνητικές αναφορές για τη χώρα μας. Ωστόσο, τα προβλήματα πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν και οι εξωραϊσμοί του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη δεν έχουν πλέον καμία απολύτως ισχύ».

«Για όσους δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί, αυτό που διακυβεύεται στις εκλογές της 9ης Ιουνίου είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας μας και η διεθνής θέση της χώρας» συμπληρώνει.

Αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του Νίκου Φίλη, υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, ο οποίος διερωτάται με νόημα «τι θα κάνει τώρα απέναντι σε αυτή τη νέα ντροπή η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Θα καταγγείλει και τον κύριο Μπλίνκεν, ως ενεργούμενο της Αριστεράς;»