ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, πανηγύριζε τη «συνεχόμενη κερδοφορία», σε ομιλία του από το βήμα του 1ου Growthfund Summit, την ώρα που η ΔΕΗ ανακοίνωσε νέα αύξηση στο βασικό πάγιο από την Πρωτοχρονιά. Τώρα τα υπερκέρδη και τα χαμηλά φορολογούμενα μερίσματα είναι ο στόχος της ΔΕΗ, με τα νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

Το αφήγημα του κ. Στάσση ήταν ότι «η οικονομική εξυγίανση μας επέστρεψε να σταθούμε στο πλευρό των πελατών μας, στη δίνη της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης με τις μεγαλύτερες εκπτώσεις από κάθε άλλο ενεργειακό πάροχο» και θεωρεί ότι ασκεί κοινωνική πολιτική, ενώ τα κέρδη του 2023, σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις του ίδιου, θα φτάσουν το 1,2 δισ. ευρώ.

Τώρα υπερκέρδη και χαμηλά φορολογούμενα μερίσματα είναι ο στόχος της ΔΕΗ και στα νοικοκυριά… ηλεκτροπληξία κάθε φορά που ανοίγουν λογαριασμό.

Στην πραγματικότητα από την τελευταία ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που έγινε με το κόλπο γκρόσο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου, η διοίκηση, με τις ευλογίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε εντελώς ανεξέλεγκτη και ο παραδοσιακός κοινωνικός ρόλος της εταιρείας που κρατούσε χαμηλά τα τιμολόγια για οφελούνται και οι πολίτες καταναλωτές και οι επιχειρήσεις χάθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Στάσσης έχει ετήσιο μισθό 339.000 ευρώ, με τις ετήσιες μεικτές αποδοχές του Δ.Σ. να έχουν αυξηθεί την περίοδο 2019-2021 κατά 214,50%.