ΥΠΕΡ ΤΟΥ “ΜΑΞΙΛΑΡΙΟΥ” ΤΩΡΑ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης τώρα…επαινεί το μαξιλάρι των 37 δις για το οποίο είχε ασκήσει κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, και άλλαξε -όπως φαίνεται- άποψη για το επίμαχο θέμα του μαξιλαριού, το οποίο είχε χαρακτηρίσει ως την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τοποθέτησή του είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια και έντονες αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου, καθώς στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως ο τότε υπουργός Οικονομικών, αλλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Βήμα πίσω φαίνεται πως έγινε μετά την δυσαρέσκεια, στον χθεσινό χαιρετισμό που απηύθυνε στο Οικονομικό-Επιχειρηματικό Συνέδριο της ”Ναυτεμπορικής” που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, όπου είπε ότι η επενδυτική βαθμίδα είναι ευπρόσδεκτη, “αλλά η ίδια ανάλυση της Standard and Poor’s έλεγε για το πόσο ευάλωτη και μη εξωστρεφής είναι η χώρα. Για το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Και ναι, για το τεράστιο μαξιλάρι που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή. Το οποίο είναι ο λόγος που έχουμε τη επενδυτική βαθμίδα”.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τον τίτλο του συνεδρίου (που είναι ”Ανα-βαθμίζοντας την Ελλάδα”) ο κ. Κασσελάκης είπε ότι κάποιοι δεν επικεντρώνουν στην αναβάθμιση της Ελλάδας, θέτοντας το ερώτημα ποια είναι η Ελλάδα και σχολιάζοντας ότι δεν είναι ούτε ένας παράδεισος ξαφνικά, ούτε εφιάλτης. Σημείωσε δε ότι “χωρίς ανθρωποκεντρική πολιτική δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε μια αναμάσηση χρηματοοικονομικών αριθμών”.