ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

Ο απολογισμός από τα πλήγματα σε δομή της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αυξήθηκε σε 20 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αυτή.

«Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 75 τραυματίστηκαν, 15 εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Τόμας Γουάιτ, επικεφαλής της UNRWA στη Γάζα, σε ανακοίνωση. Χθες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δύο άρματα έπληξαν κέντρο εκπαίδευσης της UNRWA που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο από την αρχή του πολέμου, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Ο επικεφαλής της UNRWA Φιλίπ Λαζαρινί δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός αυτός αποτελεί ένδειξη «κατάφωρης παραβίασης των βασικών κανόνων του πολέμου». Τα κτίρια ήταν ξεκάθαρα δηλωμένα ως δομές του ΟΗΕ και οι συντεταγμένες τους είχαν γνωστοποιηθεί στις ισραηλινές αρχές, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη Γάζα, τα ασθενοφόρα, με τις σειρήνες τους να ηχούν, συνέρεαν προς τα επείγοντα του νοσοκομείου Αλ Σίφα, αναφέρουν δημοσιογράφοι του AFP, με τις εικόνες που μεταδίδουν να δείχνουν δεκάδες ανθρώπους συγκεντρωμένους στο νοσοκομείο και τους γιατρούς να φροντίζουν πολλούς τραυματίες που κείτονται στο πάτωμα.

Οι άνθρωποι είχαν πάει να αναζητήσουν τρόφιμα και αλεύρι γιατί δεν είχαν τίποτα να φάνε. Και ξαφνικά, έφθασαν άρματα μάχης και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ανθρώπων, τους οποίους κομμάτιασαν.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του δήλωσε ότι «είναι σε εξέλιξη εις βάθος έρευνα των επιχειρήσεων των δυνάμεων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση», χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα χτυπήματος από τη Χαμάς.