Παρουσίαση ερευνας 'Στάσεις και αντιλήψεις της Ελληνικής κοινωνίας για το Σύνταγμα" Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

ΒΟΛΕΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Βολές κατά της Λίνας Μενδώνη σχετικά με την υποχρεωτική ποσόστωση του ελληνικού ρεπερτορίου σε δημόσιους χώρους, εξαπέλυσε σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη – «Δεν έγινε καμία απολύτως διαβούλευση με τους ξενοδόχους. Τέτοια είδους νομοθετήματα πρέπει πάντα να είναι προϊόν μίας συνεννόησης» είπε η υπουργός Τουρισμού.

Συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στο συνέδριο «Greece Talks Thessaloniki», εξέφρασε την έντονη διαφωνία της λέγοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού, στο οποίο προΐσταται, έχει γίνει δέκτης οχλήσεων από κλάδους που επηρεάζονται από το νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ, ενώ έθεσε και ιδεολογικά ζητήματα.

Η υπουργός Τουρισμού, που σημείωσε ότι το υπουργείο έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, ανέφερε ακόμα: «Θα πρέπει να στηριχθεί το ελληνικό ρεπερτόριο, αλλά όχι με ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την ελεύθερη αγορά».

Συνεχίζοντας, η υπουργός Τουρισμού κάνοντας λόγο για «αντιρρήσεις και αντιδράσεις ολόκληρου του ξενοδοχειακού κλάδου», άφησε σαφείς αιχμές κατά της Λίνας Μενδώνη επισημαίνοντας ότι δεν έγινε σωστή διαβούλευση.

«Τέτοιου είδους ρυθμίσεις έχουν εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία. Στις μέρες μας δεν μπορώ να φανταστώ το κράτος να παρεμβαίνει στην αγορά», σημείωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.