ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ανθρώπινα κόπρανα, κοπριά και κατεστραμμένο τοπίο, αντίκρισαν τα μέλη της Rosa Nera μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων που βανδάλισαν τη βιβλιοθήκη, έσπασαν έργα τέχνης, έσκισαν αφίσες και ζωγραφιές και έβαψαν τους τοίχους με εθνικιστικά σύμβολα.

Βίντεο στο οποίο παρουσιάζει πλάνα από τις εικόνες που αντίκρισε το κίνημα της πόλης των Χανίων, μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και της ασφάλειας από τα κτίρια του Λόφου Καστελίου μετά την εκκένωση της κατάληψης, δημοσιοποίησε η συλλογικότητα της Rosa Nera.

Οι εικόνες αυτές αποτελούν ένα μικρό θραύσμα των βανδαλισμών στις δομές της κατάληψης, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις άφησαν, κυριολεκτικά, καμένη γη πίσω τους με τα μέλη της κατάληψης να αντικρίζουν ένα τοπίο ρημαγμένο.

Στο χώρο βρήκαν ανθρώπινα κόπρανα πάνω σε στρώματα και πιάτα, κοπριά στα πατώματα και στα κρεβάτια, βανδάλισαν τη βιβλιοθήκη, έσπασαν έργα τέχνης, έσκισαν αφίσες και ζωγραφιές, έβαψαν τους τοίχους με εθνικιστικά σύμβολα, έριξαν σπρέι και μπογιές παντού. 

Βανδαλισμοί ακόμη σημειώθηκαν στη βιβλιοθήκη 451 της Rosa Nera η οποία βανδαλίζεται για δεύτερη φορά, αφού κατά την πρώτη εκκένωση οι αστυνομικές δυνάμεις κατέστρεψαν τα βιβλία και τον χώρο, με αποτέλεσμα μετά την ανακατάληψη να ξαναστηθεί από την αρχή για να βανδαλιστεί εκ νέου τώρα.