ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, στηρίζει το κάλεσμα των οργανώσεων – συλλογικοτήτων – πρωτοβουλιών για την Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, και καλεί και συμμετέχει στην πορεία της 15/5/24, επέτειο της Νάκμπα, στο πάρκο Ελευθερία 6:00 μμ και πορεία στην Αμερικάνικη και Ισραηλινή Πρεσβεία, και στη Θεσσαλονίκη στις 7μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στην σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«Επί εβδομήντα χρόνια μετά την Νάκμπα (Καταστροφή) που ξεκίνησε στις 15/5/1948, όταν πάνω από 700.000 Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν βίαια από την γη και τα σπίτια τους για να ιδρυθεί τεχνητά το κράτος του Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει διαχρονικά μια επεκτατική πολιτική διαρκούς αφαίρεσης γης από τους Παλαιστίνιους και δημιουργίας παράνομων ισραηλινών εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη, που συνοδεύονται από εκτοπισμούς, με στρατιωτικά μέσα, των Παλαιστινίων κατοίκων και από ένα άγριο καθεστώς κατοχικού απαρτχάιντ. Κλιμάκωση αυτής της σταθερά ακολουθούμενης από το Ισραήλ πολιτικής είναι η αδιάκοπη σφαγή, που πραγματοποιεί εδώ και επτά μήνες ο ισραηλινός στρατός στην Γάζα, με αποκορύφωμα τους βομβαρδισμούς αμάχων και τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ράφα.

Στην σφαγή αυτή, ο ισραηλινός στρατός έχει την αμέριστη βοήθεια των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, που στηρίζουν τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου και την γενοκτονία αμάχων, καθώς το κατοχικό κράτος αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης των στρατιωτικών και οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ στην Μ. Ανατολή. Η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να στηρίξει τον σφαγέα Νετανιάχου, τόσο πολιτικά όσο και με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, συμμετέχοντας έτσι σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που πλέον παίρνει διαστάσεις που απειλούν ευρύτερα την διεθνή ειρήνη, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιη. Είναι αντίσταση στην κατοχή και στο απαρτχάιντ, στις φυλακίσεις χωρίς δίκες, στα βασανιστήρια, στις συλλήψεις ακόμα και μικρών παιδιών, στις δολοφονίες Παλαιστινίων αμάχων, στο τείχος που χτίστηκε για να αποκόψει τον παλαιστινιακό πληθυσμό από τα χωράφια και τις δουλειές του, στις ειδικές άδειες που χρειάζονται οι Παλαιστίνιοι για να κινούνται μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Είναι αντίσταση στον πλήρη έλεγχο της ενέργειας, της διακίνησης τροφίμων και υγειονομικού υλικού, ακόμα και του ίδιου του νερού από το κράτος και τον στρατό κατοχής.

Σε αυτόν τον αγώνα η παλαιστινιακή αντίσταση έχει την στήριξη όλων των προοδευτικών δυνάμεων της υφηλίου, ιδιαίτερα της νεολαίας, που χτίζουν μέτωπα αντίστασης στον πόλεμο και στην γενοκτονία.

Στηρίζουμε τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, καλούμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στις 6 μμ. την Τετάρτη 15/5 και στη Θεσσαλονίκη στις 7μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

• Για να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί στην Γάζα και η γενοκτονία των Παλαιστίνιων.

• Για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο που κήρυξε το Ισραήλ.

• Για την πλήρη απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς σχεδιασμούς του.

• Για την λευτεριά και την τελική νίκη του παλαιστινιακού λαού».