ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ – ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την στιγμή έχει αρκετούς καπνούς στην περιοχή, ωστόσο δεν υπάρχει πυρκαγιά με μέτωπο.

Μέχρι στιγμής οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν τους διάσπαρτους καπνούς και λίγες διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή της έναρξης της πυρκαγιάς. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο όλο το βράδυ.

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 38 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρείχαν επίσης πεζοπόρο τμήμα που διέθεσε το ΓΕΕΘΑ, δυνάμεις της ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά 17 πυροσβέστες για να ενισχύσουν τις ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων. Επιπλέον, σε γενική επιφυλακή τέθηκαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην περιφέρεια Κρήτης έως και την Τρίτη 9 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων ένας 74χρονος ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους, ύστερα από μηνύματα του 112, έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς.