ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ – “112” ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε η φωτιά στον Μαύρο Κόλυμπο. Εκκενώσεις οικισμών, καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί βοριάδες. Σε εξέλιξη βρίσκεται Η μεγάλη δασική φωτιά, που ξέσπασε το πρωί σε ορεινή περιοχή ανάμεσα στον Μαύρο Κόλυμπο και στην κοινότητα Σχινοκάψαλα του δήμου Ιεράπετρας στο Λασίθι.

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι ενισχύουν το μέτωπο, κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι φλόγες πέρασαν και από τις αυλές σπιτιών.

Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε προειδοποιητικά μηνύματα μέσω της γραμμής «112» καλώντας όσους πολίτες βρίσκονται στις περιοχές Μαύρο Κόλυμπο, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη και να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος από την Ηχώ fm 99,8, Μαρία Τσαγκαράκη, τραυματίστηκαν σε ανεμοστρόβιλο από τις φλόγες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,  κάηκε ένα τρακτέρ κι ένα αντλιοστάσιο, ενώ ζημιές υπέστησαν θερμοκήπια.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιστρατεύτηκαν και ανέρχονται πλέον σε 120 άνδρες και 27 οχήματα, ενώ από αέρος δύο ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Πολλοί εθελοντές συνδράμουν στις επιχειρήσεις.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν δύο ακόμα εστίες πυρκαγιάς στον ίδιο νομό, στην περιοχή των Αμμουδάρων και στις Μάλες.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση γιατί το μέρος δεν είναι εύκολα προσβάσιμο και η φωτιά έχει επεκταθεί κάτω προς τον οικισμό και έχει πιάσει τον Μαύρο Κόλυμπο, τον Άγιο Παντελεήμονα και την περιοχή Αχλιά η οποία είναι κοντά».

Όπως είπε δυστυχώς η φωτιά κινείται ανατολικά προς μια περιοχή που λέγεται Απηγανιάς που είχε καεί και στο παρελθόν και στην οποία υπάρχουν σπίτια.

Δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί από τι ξέσπασε η φωτιά είπε ο κ. Φραγκούλης και συμπλήρωσε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι από κάποια κλαδιά καθώς, όπως είπε, χθες ήταν πολύ καλή μέρα και είναι εποχή που καίνε τα κλαδιά.

πηγη: ΕΦΣΥΝ