ΒΑΡΚΑ ΜΕ 117 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΔΕΣΕ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

117 μετανάστες, ανάμεσά τους 2 γυναίκες και 10 ανήλικα, αποβιβάστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στα νότια του νομού Ηρακλείου, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές αρχές. Γύρω στις 6:30 τα ξημερώματα η βάρκα όπου επέβαιναν, έδεσε στο λιμανάκι των Καλών Λιμένων, στα νότια του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, είναι νεαρής ηλικίας, καλά στην υγεία τους και μόνο ένας, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, δέχθηκε τις φροντίδες των μελών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στο σημείο βρίσκονται στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, του Λιμενικού Σταθμού Καλών Λιμένων και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, καθώς και της ΕΛΑΣ.

Πρόκειται όπως αναφέρουν, το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και οι πηγές του Λιμενικού, για σιδερένιο σκάφος με εξωλέμβιες μηχανές, το οποίο πιθανότατα ξεκίνησε από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία.

Οι μετανάστες είναι καταγωγής, από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την Συρία και παραμένουν στους Καλούς Λιμένες, όπου αναμένονται λεωφορεία, προκειμένου να μεταφερθούν στην αίθουσα των Λιμενεργατών, στο Λιμάνι του Ηρακλείου.