«ΒΑΡΑΝΕ» ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΩΝ

Σαν τα ποντίκια εγκατελείπουν το πλοίο οι βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος των «Σπαρτιατών» – Υπό διάλυση η κοινοβουλευτική ομάδα, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος 11 βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και κατά του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη, που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη – Αντίθετα, η παρεγγελία για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής, Βασίλειο Στίγκα.

Την αποχώρηση του από τους Σπαρτιάτες δηλώνει σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής, Γιώργος Μανούσος, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ότι με ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες οδήγησε κατηγορούμενη σύσσωμη της Κ. Ο του κόμματος.

«Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του Προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του και προσθέτει:

«Η μέχρι τώρα παραμονή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είχε να κάνει με την πεποίθηση μου ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της».

«Η ηθική μου στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την Κοινοβουλευτική του Ομάδα», αναφέρει και ο κ. Μανούσος και καταλήγει:

«Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ. θα εκπληρώνω τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος βουλευτής, τηρώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν».

Την ανεξαρτητοποίηση του από το κόμμα των Σπαρτιατών ανακοίνωσε ένας ακόμα βουλευτής, ο Γιάννης Δημητροκάλλης, καταγγέλλοντας και αυτός τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Στίγκα.

Η δίωξη αφορά τους έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, εκτός από τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά και τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη, που παραγγέλλεται να διωχθεί ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Βασ. Στίγκας: «Στοχοποιούνται οι Σπαρτιάτες»

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο επικεφαλής του κόμματος, που ήταν αυτός που έδωσε την αφορμή για την εισαγγελική έρευνα, έκανε την εξής δήλωση:

«Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της κυβέρνησης με τους τραγικούς χειρισμούς της σε σωρεία σημαντικών κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων, εξαιτίας των οποίων η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ασφυκτιά, οι “Σπαρτιάτες” έπρεπε να στοχοποιηθούν, προκειμένου η κοινή γνώμη να αποπροσανατολιστεί με την ποινική δίωξη, έστω και σε βαθμό πλημμελήματος, εναντίον των βουλευτών του κόμματος προς δημιουργία εντυπώσεων και εκφοβισμού».

Και πρόσθεσε ότι η δίωξη αυτή «αποτελεί τρανή απόδειξη ότι η παρούσα κυβέρνηση, έχοντας χάσει κάθε ίχνος σεβασμού προς τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν διστάζει να εργαλειοποιεί την ποινική δικαιοσύνη και τα συστημικά μέσα που προδικάζουν δικαστικές αποφάσεις, για να εξουδετερώσει όποιους πολιτικούς αντιπάλους της φοβάται. Ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των “Σπαρτιατών” στηρίζω και αγκαλιάζω όλους τους βουλευτές του κόμματος, ώστε να βαδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι μέχρι την τελική νίκη για την Ελλάδα και τους Έλληνες».