ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ επιβεβαίωσε, διαψεύδοντάς την, την έφοδο και κατάσχεση από την αστυνομία σκληρών δίσκων με ηχητικό και οπτικό υλικό και τις συνομιλίες του προφυλακισμένου σταθμάρχη και των μηχανοδηγών από το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος των Τεμπών. Πρόκειται δηλαδή για το υλικό που σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος» αλλοιώθηκε και στη συνέχεια διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, ώστε να δημιουργηθεί στην κοινωνία το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους.

Ο Παναγιώτης Τερεζάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, είπε ότι «η Δικαιοσύνη έχει το ηχητικό υλικό για το δυστύχημα των Τεμπών από τις συνομιλίες Παλαιοφάρσαλα – Λάρισα από τις 3 Μαρτίου του 2023, ενώ και στις 15 Μαρτίου του 2023 ελήφθη υλικό από τις ανακριτικές αρχές παρουσία αστυνομικών που ήρθαν στην Καρόλου και ζήτησαν να πάρουν καταγραφές για ένα ευρύτερο χρονικό διάστημα του δυστυχήματος από περισσότερους σταθμούς».

Όσον αφορά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ελευθερία» για την έφοδο της αστυνομίας, ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι την Τρίτη «επανήλθαν με την εισαγγελέα και 3-4 εξειδικευμένοι υπάλληλοι από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με εντολή του Εφέτη ανακριτή Λάρισας για να πάρουν τους σκληρούς δίσκους από το σύστημα καταγραφής».

Και, προφανώς παίζοντας με τις λέξεις, πρόσθεσε ότι «δεν έγινε καμία έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ», διότι «δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε και είμαστε πάντα στην διάθεση των αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Λάρισας, «Ελευθερία», η αστυνομία κατάσχεσε σκληρούς δίσκους με ηχητικό και οπτικό υλικό και τις συνομιλίες του προφυλακισμένου σταθμάρχη και των μηχανοδηγών από το μοιραίο βράδυ, όταν δεν είχαν περισυλλεγεί οι σοροί των θυμάτων. Επίσης, ανέφερε ότι αυτό το υλικό θα αποσταλεί στη Λάρισα, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με αυτό που του έχει αποσταλεί αρχικά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει αλλοίωση ή όχι. 

Η υπόθεση της αλλοίωσης των ηχητικών ντοκουμέντων από το βράδυ του δυστυχήματος έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, η οποία δεν λέει να κοπάσει, παρά το γεγονός -όπως ήταν αναμενόμενο και λόγω των συσχετισμών στη Βουλή- να μην περάσει η πρόταση δυσπιστίας που υποβλήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Επιπλέον, έχει εντείνει το αίσθημα των πολιτών ότι υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος, ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο τα πολιτικά πρόσωπα.