Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΧΥΔΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Αμετανόητος για τις χθεσινές δηλώσεις του για την γυναικοκτονία της 28χρονης στου Αγίους Αναργύρους, εμφανίστηκε σήμερα στα social media, ο διαγραφείς από την περιφερειακή παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά, Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης επανέλαβε ότι ο φόνος οφείλεται ουσιαστικά στο… «πικάρισμα» της 28χρονης μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ έκανε λόγο για «ψυχικά άρρωστο δράστη», δίνοντας με αυτόν τον τρόπο άλλοθι στον 39χρονο δράστη.

«Υπάρχει το πικάρισμα και ο αντιπερισπασμός μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Αυτό το πιστεύω, το έχω δει, το έχω διαχειριστεί σε εκατοντάδες περιπτώσεις. Είναι εμπειρία και όχι παράδειγμα», ανέφερε.

Αναλύτικά η ανάρτηση:

«Η μέρα αυτή έχει πολλά challenges. Eίμαστε Υδροχόοι ικανοί να ξαναγεννιώμαστε από τις στάχτες μας, το έχω κάνει πολλές φορές στη ζωή μου. Οταν σε μία σχέση υπάρχει ο χωρισμός και εν συνεχεία το πικάρισμα και ο αντιπερισπασμός τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Το έχω δει και το έχω διαχειριστεί.

Να ξέρετε κάτι όταν έχετε μία σχέση και χωρίζετε. Οταν γράφει ο ένας και ο άλλος στα κοινωνικά δίκτυα και λέει “περνάω καλά, είμαι καλά”, αυτός που δεν περνάει καλά έχει θέμα. Και όταν ψυχικά άρρωστος κάνει πράγματα που δεν πρέπει. Καταδικάζω το φόνο, είμαι ενάντια στους δολοφόνους, όμως είμαι υπέρ της αλήθειας. Πλέον είμαι ανεξάρτητος στην περιφέρεια.

Σας αγαπώ. Κωλοτούμπες δεν κάνω και δεν ψήνω αλλιώς το μπιφτέκι. Καταλαβαίνετε πόσο δίκιο έχω. Είμαι μαζί μας όποιο και αν είναι το τίμημα».

Η χυδαία δήλωση και η διαγραφή

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης σε εκπομπή του Star επιχείρησε να ρίξει ευθύνες για τη γυναικοκτονία στην ίδια την 28χρονη, καθώς είπε χαρακτηριστικά πως «το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη, το έβγαζε προς τα έξω». Επιπλέον, επιχείρησε να δικαιολογήσει τον γυναικοκτόνο καθώς αρκέστηκε να αναφερθεί μόνο στα ψυχιατρικά του προβλήματα λέγοντας πως «ο άλλος ήταν τρελός, ήταν σχιζοφρενής, ήταν stalker».

«Το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη, ευτυχισμένη, δύο μήνες περνούσε καλά, το έβγαζε προς τα έξω, ο άλλος ήταν τρελός, σχιζοφρενής, stalker, έβλεπε ότι περνάει καλά… Είναι ένα σημείο το οποίο δε θίξαμε καν. Μου έστειλαν ένα μήνυμα ‘έχετε δει τα κοινωνικά της δίκτυα;’ Και απαντάω ότι εάν αυτά που λένε τα έχει γράψει, δυστυχώς έβγαζε προς τα έξω αυτό που ένιωθε. Η γαλήνη όμως αυτή, κάποιους τους ενοχλούσε. Όλα ήταν μηνύματα προς αυτόν. Ο τρόπος του εγκλήματος, 100 άτομα να είχε το αστυνομικό τμήμα, θα την εκτελούσε. Τέλος. Η αστυνομία για μένα, ναι μεν έπρεπε να έχει 5-10 άτομα μέσα, όμως όσα και να είχε, σύμφωνα με την εκτίμησή μου, θα ήταν αναπόφευκτο. Δυστυχώς, έβγαζε προς τα έξω αυτό που ένιωθε», είχε δηλώση σε τηλεοπτική εκπομπή.

Νωρίτερα, στη διαγραφή του από την παράταξη «Αττική Μπροστά» και από την περιφερειακή ομάδα της πλειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο, προχώρησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθεί η δήλωση του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά:

«Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας. Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης “Αττική Μπροστά” και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας.

Και κάτι ακόμα! Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς “ναι μεν αλλά”, χωρίς αστερίσκους. Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Κυριακή, άλλη Ελένη, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά… Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα».