ΤΡΑΜΠΟΥΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει πως ο Κώστας Γαργάλας, δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δέχθηκε επίθεση το πρωί από δημοτικό σύμβουλο του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος φέρεται μάλιστα να φορούσε μάσκα.

Ο άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, εισέβαλε στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) και ξυλοκόπησε τον δημοτικό σύμβουλο. Μετά την επίθεση δημοτικοί σύμβουλοι κυνήγησαν στις σκάλες τον δράστη και αφού τον έπιασαν αποκαλύφθηκε πως ήταν ο δημοτικός σύμβουλος του Αχιλλέα Μπέου και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας, Βασίλης Ζαχείλας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, «είναι δεδομένο ότι αυτή η επίθεση σχετίζεται με τη δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόλο, και με την προσωπική συμβολή του Κώστα Γαργάλα για την αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδιασμών της πλειοψηφίας Μπέου, σε διαπλοκή με οικονομικά συμφέροντα, για τα “επενδυτικά τους σχέδια” στο λιμάνι της πόλης και τον σταθμό αποθήκευσης-επαναεριοποίησης LNG, τις επικίνδυνες συνέπειές τους στην υγεία του λαού του Βόλου και στο περιβάλλον. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι η μαφιόζικη επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις δυο μέρες μετά την παρέμβαση του Κώστα Γαργάλα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα, με τη συμμετοχή φορέων και της Μαγνησίας, όπου κατήγγειλε τη δράση ενός “κουβαριού συμφερόντων” που λυμαίνονται την πόλη του Βόλου».

«Οι τραμπουκισμοί και οι μαφιόζικες επιθέσεις δεν τρομοκρατούν το ΚΚΕ, τα μέλη και τους φίλους του, αντίθετα επιβεβαιώνουν την ορθότητα της δράσης και των αποκαλύψεών του. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσει το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου, αντιπαλεύοντας την αντιλαϊκή πολιτική του αντιδραστικού δημάρχου και υπερασπίζοντας τις ανάγκες των πολλών κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα» υπογραμμίζει το ΚΚΕ καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο δήμαρχος του Βόλου είχε «προαναγγείλλει» τον ξυλοδαρμό του Κώστα Γαργάλα, στοχοποιώντας τον μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22 Ιανουαρίου 2024, όταν είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «Εσύ θα φας χαστούκια».

ΜΕΡΑ25: Καταδικάζουμε τις μαφιόζικες πρακτικές Μπέου

«Σήμερα η δημοτική αρχή Μπέου απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι μετέρχεται μαφιόζικες μεθόδους, διοικώντας τον δήμο με ξυλοδαρμούς, τρομοκρατία, εκφοβισμό.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Αχ. Μπέου, Βασίλης Ζαχείλας, μπήκε μασκοφόρος σήμερα νωρίς το πρωί στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Βόλου και ξυλοκόπησε τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Γαργάλα εν ψυχρώ, με γροθιές στο πρόσωπο.

Συνάδελφοι του κου Γαργάλα ακινητοποίησαν τον μασκοφόρο δημοτικό σύμβουλο του Μπέου και του αφαίρεσαν τη μάσκα, διαπιστώνοντας την ταυτότητά του. Η κακοδιαχείριση της ΔΕΥΑΜΒ, η σπατάλη πόρων και η επικινδυνότητα της ποιότητας του νερού είναι η κανονικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Βόλου υπό τη διοίκηση Μπέου στο Βόλο.

Όσες και όσοι αντιδρούν δέχονται τις μαφιόζικες, τραμπούκικες πρακτικές της ομάδας Μπέου, που προσπαθεί μέσω της βίας, του εκφοβισμού και της εξαγοράς συνειδήσεων να επιβάλει ομερτά στην πόλη του Βόλου. Ο κος Γαργάλας είναι το πιο πρόσφατο θύμα αυτών των μεθόδων.

Ως ΜέΡΑ25 καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις μαφιόζικες τακτικές και στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που αντιστέκονται στις εγκληματικές πρακτικές του δημάρχου Βόλου».