ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΪ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος της αστυνομίας ο οποίος δεν απέκλεισε την εκδοχή της “τρομοκρατικής” επίθεσης.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης αρκετοί άνθρωποι, εκ των οποίων οκτώ, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η υπηρεσία των ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από την αστυνομία και ότι κατά τα φαινόμενα πρόκειται για τον δράστη.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο πολύ μεγάλο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction, το οποίο ήταν γεμάτο από πελάτες εκείνη την ώρα, απόγευμα Σαββάτου τοπική ώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού, με τους πελάτες των καταστημάτων να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο και την αστυνομία να προσπαθεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή αυτή.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν έναν άνδρα να τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντρο, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι και ανθρώπους τραυματισμένους να κείτονται στο έδαφος.

Ο δράστης φαίνεται να «έδρασε μόνος του»

«Οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους», έγραψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε επίσης πως ο δράστης της επίθεσης φαίνεται να “έδρασε μόνος του”, τονίζοντας πότι «ήταν μια απεχθής πράξη βίας, που στόχευε αδιακρίτως αθώους ανθρώπους οι οποίοι πήγαιναν ένα συνηθισμένο Σάββατο να κάνουν τα ψώνια τους».