ΤΩΡΑ Η ΝΔ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Τον δρόμο της συγκάλυψης συνεχίζει να ακολουθεί η κυβέρνηση στη διερεύνηση των ευθυνών για το δυστύχημα στα Τέμπη, ρίχοντας με άνεση τις ευθύνες στον μηχανοδηό του τρένου, ενώ έφτασε στο σημείο να ζητήσει να διακοπεί η τηλεοπτική κάλυψη της εξεταστικής προκειμένου να τεθούν «συγκεκριμένα ερωτήματα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε απόφαση της Επιτροπής για να κλείσουν οι κάμερες, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να απορρίπτει το αίτημα, προτείνοντας να μην γίνουν λεπτομερείς αναφορές στα προσωπικά δεδομένα ιατρικού χαρακτήρα του νεκρού μηχανοδηγού, κάτι που δεν τήρησε εξ αρχής ο εισηγητής της ΝΔ.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης επιχείρησε να αποδείξει πως ο νεκρός μηχανοδηγός δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση λόγω βεβαρημένου παρελθόντος σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αποδώσει ευθύνες στη ΡΑΣ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτε ο οποίος καταθέτοντας ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή, δήλωσε ότι το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του σταθμάρχη.