ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠ.ΕΞ. “ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ” ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΦΑΓΕΣ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΑ

Με καθυστέρηση πέντε ημερών το υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη θυμήθηκε να καταδικάσει τα πρόσφατα ισραηλινά χτυπήματα σε καταυλισμούς αμάχων Παλαιστινίων, που προκάλεσαν δεκάδες θανάτους και τον τραυματισμο εκατοντάδων ανθρώπων.

Είναι αξιοσημείωτο πως οι επιθέσεις έγιναν σε περιοχές που είχαν καθοριστεί ως ανθρωπιστικές.

Το πρώτο χτύπημα που έγινε τη νύχτα της Κυριακής και προκάλεσε πυρκαγιά σε σκηνές εκτοπισμένων προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό, ενώ δύο 24ωρα μετά ένα νέο έγκλημα κατά αμάχων συντελέστηκε σε δυτική συνοικία της Ράφα.

Εντούτοις, μόλις σήμερα το απόγευμα το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση για τα περιστατικά και το αιματοκύλισμα κατά εκτοπισμένων αμάχων Παλαιστινίων.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο X (τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά) αναφέρει: 

«Η Ελλάδα καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, στη Ράφα. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας που θα διαλευκάνει τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης.

Η Ελλάδα καλεί εκ νέου για άμεση κατάπαυση του πυρός, σεβασμό του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου από όλα τα μέρη, άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς».