ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Για την Παρασκευή 28 Ιουνίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές η δίκη του δημοσιογράφου που καταγγέλθηκε για ενδοοικογενειακή βία, ο οποίος θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση του Αυτοφώρου αφορά την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή που του απήγγειλε ο Εισαγγελέας μετά την καταγγελία της συντρόφου του, επίσης δημοσιογράφου.

Το δικαστήριο θα καλέσει να καταθέσουν στην δίκη τόσο την σύντροφο όσο και την εν διαστάσει σύζυγο του κατηγορούμενου , οι οποίες τον καταγγέλουν για περιστατικά βίας. Παράλληλα οι δύο γυναίκες θα ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο δημοσιογράφος .

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης αφορά μόνο πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας και εκκινεί εφόσον ο κατηγορούμενος δηλώσει ανεπιφύλακτα ότι δεν θα πράξη βίας εντός της οικογένειας , ότι θα μετοικήσει σε περίπτωση συνοίκησης αν ζητηθεί από το θύμα, να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό- θεραπευτικό πρόγραμμα κ.α.

Αν ευοδωθεί η όλη ενέργεια ,με την συμφωνία όλων των μερών και την έκδοση σχετικών διατάξεων της Δικαιοσύνης ,τότε ο κατηγορούμενος οφείλει να συμμορφωθεί προς τους όρους της ποινικής διαμεσολάβησης για χρονικό διάστημα τριών ετών. Η διαδικασία τότε ολοκληρώνεται και στην συνέχεια εξαλείφεται η ποινική αξίωση της πολιτείας για το έγκλημα που αφορά η διαμεσολάβηση.

Για τον δημοσιογράφο έχει εκκινήσει προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία σχετικά με προγενέστερα περιστατικά που καταγγέλονται σε βάρος του.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κοπέλα μετέβη στο νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρεται να έχει χτυπηθεί από τον σύντροφό της στο πρόσωπο και στο σώμα και στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να τον καταγγείλει.

Η διοίκηση της ΕΡΤ έθεσε σε παύση τη σύμβαση του καταγγελλόμενου, έως να διαλευκανθεί η υπόθεση από τη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΕΡΤ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας από συμβασιούχο εργαζόμενο της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».