ΤΗΛΕΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗΣ ΤΡΑΜΠ ΟΠΩΣ… ΑΔΩΝΙΣ 

Η Διεθνής ακροδεξιά εδώ και κάποια χρόνια έχει βρει ένα καλό επιχειρηματικό πλάνο κάνοντας…μπίζνες με τις “ιερές γραφές” και γενικότερα τα θρησκευτικά κείμενα.

Δεν γνωρίζω εαν ο Ντόναλντ Τράμπ παρακολουθεί τις εκπομπές του Κ. Βελόπουλου-ο οποίος πουλούσε γράμματα και…ραβασάκια του Ιησού-ούτε του άλλου τηλεβιβλιοπώλη, του Άδωνι Γεωργιάδη που λόγω ίσως μειωμένης αγοραστικής κίνησης έχει αναγκαστεί να τρέχει για το…μεροκάματο ως Υπουργός Υγείας, γεγονός είναι ότι και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος κοτζάμ ΗΠΑ (και μεγιστάνας ο ίδιος) να το ρίξει στις τηλεπωλήσεις και συγκεκριμένα της Βίβλου!

Ο Τραμπ, ο οποίος έλαβε και μαθηματικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων αυτό το μήνα, δημοσίευσε βίντεο στην πλατφόρμα του Truth Social την Τρίτη καλώντας τους υποστηρικτές του να αγοράσουν το «God Bless the USA Bible», το οποίο είναι εμπνευσμένο από την πατριωτική μπαλάντα του τραγουδιστή της κάντρι μουσικής Λι Γκρίνγουντ. 

«Καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Let’s Make America Pray Again. Καθώς οδηγούμαστε στη Μεγάλη Παρασκευή και το Πάσχα, σας ενθαρρύνω να λάβετε ένα αντίγραφο της Βίβλου God Bless the USA Bible», έγραψε ο Τραμπ, κατευθύνοντας τους υποστηρικτές του σε έναν ιστότοπο που πωλούσε το βιβλίο για 59,99 δολάρια.

«Όλοι οι Αμερικανοί χρειάζονται μια Βίβλο στο σπίτι τους, και εγώ έχω πολλές. Είναι το αγαπημένο μου βιβλίο», είπε ο Τραμπ στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Truth Social. «Είμαι περήφανος που σας υποστηρίζω και σας ενθαρρύνω να αποκτήσετε αυτή τη Βίβλο. Πρέπει να κάνουμε την Αμερική να προσευχηθεί ξανά».

Διαβάζοντας τη συνέχεια του ρεπορτάζ αρχίζω πια κι έχω βάσιμες υποψίες ότι ο Τράμπ έχει κλέψει τις ιδέες αφηγηματικού μάρκετινγκ και πλασαρίσματος του… προϊόντος από τους Άδωνι και Βελόπουλο: Στην ιστοσελίδα χαρακτηρίζεται ως «η μόνη Βίβλος που επικυρώθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ!» Ο ιστότοπος αναφέρει πως είναι «εύκολη στην ανάγνωση» με «μεγάλα γράμματα» και «λεπτή σχεδίαση» που «σας προσκαλεί να εξερευνήσετε τον Λόγο του Θεού οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή».

Η Βίβλος είναι απλώς το πιο πρόσφατο εμπορικό εγχείρημα που ακολούθησε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του. Ο ιστότοπος της Βίβλου αναφέρει ότι το προϊόν «δεν είναι πολιτικό και δεν έχει καμία σχέση με καμία πολιτική εκστρατεία».

«Το GodBlessTheUSABible.com δεν ανήκει, δεν διαχειρίζεται ή ελέγχεται από τον Donald J. Trump, τον οργανισμό Trump, την CIC Ventures LLC ή οποιονδήποτε από τους αντίστοιχους εντολείς ή θυγατρικούς τους», αναφέρει. Αντίθετα, ισχυρίζεται, «το GodBlessTheUSABible.com χρησιμοποιεί το όνομα, την ομοιότητα και την εικόνα του Donald J. Trump με πληρωμένη άδεια από την CIC Ventures LLC, η οποία άδεια μπορεί να τερματιστεί ή να ανακληθεί σύμφωνα με τους όρους της». 

Πουλάει προϊόντα όσο κάνει περιοδείες 

Τον περασμένο μήνα, έκανε ντεμπούτο στο Sneaker Con στη Φιλαδέλφεια με μια νέα σειρά αθλητικών παπουτσιών με την επωνυμία Trump, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού $399 “Never Surrender High-Tops”. Πέρα από τα παπούτσια πουλά επίσης κολόνια και αρώματα με την επωνυμία Trump.

Έχει επίσης κυκλοφορήσει βιβλία με φωτογραφίες της εποχής του στην εξουσία και επιστολές που του γράφτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Είπαμε, ακροδεξιός και φασίστας ο Τράμπ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι πάνω από όλα ένας ικανότατος επιχειρηματίας.

Εξάλλου σήμερα, οι γραμμές ανάμεσα στις επιχειρηματικές δουλειές και τη πολιτική έχουν γίνει πάρα πολύ δυσδιάκριτες και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν εξαφανιστεί.