ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΖΗΤΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, ανάφεραν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά.

Η δικαιολογημένα οργισμένη αντίδραση των κομμάτων ήρθε μετά την αποκάλυψη της συνομιλίας που είχε η 28χρονη δολοφονημένη Κυριακή Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το Α.Τ. Αγίων Ανάργυρων, με αστυνομικό της Άμεσης Δράσης, όταν ζήτησε βοήθεια κι ένα περιπολικό να την μεταφέρει στο σπίτι της.

 Η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα με τα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα, ήταν: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξή του μετά και από αυτή τη νέα γυναικοκτονία η οποία έγινε μπροστά στη πόρτα ενός Αστυνομικού Τμήματος, επικαλέστηκε τα…πρωτόκολλα και το…manual της Ελ.ΑΣ. Αποποιώντας εαυτόν από κάθε θεσμική και πολιτική ευθύνη για τη προκλητική και τελικά δολοφονική αδιαφορία των υφισταμένων του αστυνομικών.

Η στάση αυτή των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ αποδεικνύει αδιάψευστα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αντιληφθεί πως το πραγματικό πρόβλημα στην Ελληνική Αστυνομία δεν είναι «αριθμητικό», αλλά αφορά την κατάρτιση, την εκπαίδευση και τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του μετά το σοκαριστικό ντοκουμέντο.

Και συνεχίζει: «Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης, ακόμη και μετά από αυτή την αποκάλυψη, βρίσκεται στη θέση του. Ούτε ο πρωθυπουργός θέλησε να τον αποπέμψει, ούτε ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να υποβάλλει την παραίτηση του.  Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση απέρριψε ξανά την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία»».

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

Αποτυχία στη κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του.

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. «Διαφημίζει» μέτρα για τη βία κατά των γυναικών και δεν έχει προβεί στο αυτονόητο: την κατάλληλη εκπαίδευση των αστυνομικών και την ενίσχυση των υπηρεσιών», αναφέρει και επισημαίνει πως «η βαριά εγκληματικότητα γιγαντώνεται και οι πολίτες δεν νιώθουν ασφάλεια ούτε στις γειτονιές τους».

Αφορμή για την έδωσαν «οι αποκαλύψεις που διαδέχονται τη στυγερή γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων κι είναι ανατριχιαστικές και εξοργιστικές», όπως σημείωνεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει την αποστροφή «το περιπολικό δεν είναι ταξί» του τηλεφωνητή της ‘Αμεσης Δράσης σε συνέχεια της αδράνειας των αξιωματικών στο Α.Τ. απέναντι στην 28χρονη Κυριακή που αναζήτησε ασφάλεια και προστασία από τον δολοφόνο της, είναι γροθιά στο στομάχι.

«Ας μην αναζητούν άλλοθι  για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε πρωτόκολλα ενεργειών και επιχειρησιακούς κανονισμούς, που η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ερμηνεύει κατά το δοκούν», τονίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Νέα Αριστερά: Άμεσα υπόλογοι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και ο υπουργός

«Το ηχητικό ντοκουμέντο της κλήσης της 28χρονης Κυριακής στην Άμεση Δράση λίγο πριν δολοφονηθεί από τον γυναικοκτόνο μπροστά στα μάτια του αστυνομικού είναι ανατριχιαστικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Είναι όμως ενδεικτικό της αδράνειας, της ελλιπούς εκπαίδευσης και της αδιαφορίας της ΕΛΑΣ απέναντι σε μια γυναίκα που καταγγέλλει ότι απειλείται και τελικά δολοφονείται» προσθέτουν στελέχη του κόμματος.

Και η Νέα Αριστερά βάζει στο στόχαστρο τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας ότι «οι καθημερινές πια αποκαλύψεις για τις ελλείψεις και τις εγκληματικές παραλείψεις καθιστούν άμεσα υπόλογους την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη».

«Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική χώρα η κυβέρνηση θα ζητούσε συγγνώμη και δεν θα επικαλούταν μέτρα ασπιρίνες όπως το Panic Button» προσθέτουν από το κόμμα, υπογραμμίζοντας ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα δεν θα ήταν υπουργός».