ΤΕΛΙΚΟΣ CONFERENCE LEAGUE: Η ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ…LOCKDOWN

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, το κέντρο της Αθήνας αλλά και σε περιοχές του Πειραιά λόγω της διεξαγωγής του τελικού του Conference League όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αστυνομική δύναμη θα ανέρχεται σε περίπου 3.000 άτομα.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα μέτρα πέριξ της AEK Arena θυμίζουν… lockdown, καθώς οι δρόμοι και τα σχολεία έχουν κλείσει, ενώ χρειάζεται και ειδική διαπίστευση κυκλοφορίας.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν ανακοινωθεί «πακέτα» μέτρων όσον αφορά τις μετακινήσεις, τη φύλαξη αλλά και τη στάση/στάθμευση των αυτοκινήτων πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ, του κέντρου της Αθήνας αλλά και του Πειραιά.

ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

οι κάτοικοι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, να κυκλοφορήσουν και να επιστρέψουν και πάλι σε αυτά έχοντας τις απαραίτητες διαπιστεύσεις στα χέρια τους. Οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας έχουν μοιράσει πόρτα – πόρτα ένα έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν τους πολίτες της περιοχής για τις διαπιστεύσεις τους και τους καλούν να επικοινωνήσουν με το δήμο για περισσότερες πληροφορίες.

Στις οδούς Καππαδοκίας, Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, εφαρμόζονται ρυθμίσεις με –κατά περίπτωση- προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης.

Ο κύριος όγκος ωστόσο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εφαρμόζεται σταδιακά από τις 06:00 το πρωί, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης καθώς και προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους.

Επηρεάζεται η Λεωφόρος Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η Λεωφόρος Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα θα επηρεαστούν:  τμήματα των οδών Ανθέων, Αντιοχείας, ανώνυμης οδού στο Γήπεδο Ριζούπολης, Βρυούλων, Εθν. Αντιστάσεως, Ελ Αλαμέιν, Επταλόφου, Ιωνίας, Κιουτάχειας, Λαχανά, Λυκούργου, Πίνδου, Σάββα Σταματιάδη, Σεβαστείας, Σμύρνης και Τρωάδος, σε όλο το μήκος τους οι οδοί Αγ. Τριάδος, Αδάνων, Αλέξανδρου Παπαναστασίου, Αμισού, Αργυρουπόλεως, Αττάλειας, Βοσπόρου, Δαρδανελίων, Επικλέους, Καλλιπόλεως, Κιλικίας, Μερσίνης, Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Σύλλης, Τατοΐου, Τελεσίου, Φωκών και Χρυσοστόμου Σμύρνης.

ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχει η προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Αθηνάς στην Πλατεία Κοτζιά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κρατίνου και Ευπόλιδος. Η ρύθμιση αυτή ισχύει από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Στον Πειραιά, από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ ισχύει προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων, σε:

Εθνάρχου Μακαρίου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Δημητρίου Φαληρέως, υπόγεια οδός από Σ.Ε.Φ. έως και τη συμβολή της με την Λεωφόρο Ποσειδώνος/ Ομηρίδη Σκυλίτση και Καραολή & Δημητρίου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς έως και τον ανισόπεδο κόμβο με την Εθνάρχου Μακαρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, στις παραπάνω οδούς από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι και τις 22:00 το βράδυ θα εφαρμοστεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Η γραμμή «Κηφισιά – Πειραιάς» (Ηλεκτρικός) θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 17:00 το απόγευμα. Μετά τις 18:00 θα λειτουργήσει αποκλειστικά για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

  • από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,
  • από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30
  • από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και
  • από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.

Αντίθετα οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεοτέρας.

Μερική προσωρινή τροποποίηση των λεωφορειακών γραμμών 421, 602,619, Α8, Β9, 755, 755B και των τρόλεϊ 3 και 6 βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Ξεχωριστό σχέδιο έχει εκπονηθεί και για τη μετακίνηση των φιλάθλων, τόσο του Ολυμπιακού, όσο της Φιορεντίνα αλλά και αυτών που θα παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό ως «ουδέτεροι».

Σύμφωνα με τα μέτρα, θα δημιουργηθούν δύο σημεία συγκέντρωσης φιλάθλων (Fan Meeting Points), με τη μετακίνησή τους να πραγματοποιείται συνοδεία αστυνομίας με συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού οι οποίοι έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια έχουν ραντεβού σε ειδικό χώρο του ΣΕΦ στο Νέο Φάληρο. Από εκεί στις 18:30 θα ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά τους με συρμούς του Ηλεκτρικού, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, προς τον σταθμό «Περισσός». Από εκεί θα μεταβούν στο γήπεδο συνοδεία αστυνομικών.

Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα, οι οποίοι θα κρατούν τα μπλε εισιτήρια θα συγκεντρωθούν σε ειδικό χώρο του ΟΑΚΑ. Από εκεί θα μεταφερθούν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μέσω λεωφορείων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους, που έχουν εξασφαλίσει λευκό εισιτήριο, θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς «Ειρήνη» και «Θησείο» του ΗΣΑΠ, με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, τον σταθμό «Περισσό».

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια Αρχή θα διατεθούν minivans που θα τους μεταφέρουν από και προς το σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός» όσο και από το πάρκινγκ του πάρκου Αποστολάκη.