ΔΙΚΗ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ: ΚΑΤΕΠΕΣΕ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

Δεν προέκυψε η ενοχή του μέλους της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», Γιώργου Καλαϊτζίδη, για εγκλήματα που εμπίπτουν στον αντιτρομοκρατικό νόμο. Εν τέλει με σύμφωνη γνώμη προέδρου και εισαγγελέα, καταδικάστηκε σε έξι μήνες με αναστολή για το πλημμέλημα της «διέγερσης σε παράνομες πράξεις» μέσω της ανάρτησής του.

Ένοχος για το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις πλημμεληματικου χαρακτήρα, κρίθηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο το στέλεχος του «Ρουβίκωνα» που είχε συλληφθεί μετά από αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αστυνομική παρουσία έξω από το ΒΟΞ στα Εξάρχεια.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία που του απαγγέλθηκε αρχικά, η οποία αφορούσε διέγερση σε τρομοκρατική πράξη βάση του άρθρου 187α του Ποινικού Κώδικα.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου για μετατροπή της κατηγορίας ελήφθη μετά από ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε αθώος, ενώ ανέφερε πως πρόθεση του για τις ενέργειες του ήταν μόνο να διεκδικήσει «το δίκαιο και τη νομιμότητα».

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο Γιώργος Καλαϊτζίδης δήλωσε:

«Έξι μήνες με τριετή αναστολή. Μία ποινή την οποία την περιμέναμε. Έχει επαναληφθεί κατά καιρούς η ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου. Και σε άλλα δικαστήρια που έχω συρθεί είχαμε καταδικαστικές αποφάσεις και φυσικά σε δεύτερο βαθμό είχαμε αθωωτικές.

Εμείς διεκδικήσαμε σήμερα στη δικαστική αίθουσα την πολιτική μας και προσωπική μας αξιοπρέπεια όπως διεκδικούμε κάθε μέρα στο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ και συνεχίζουμε να παλεύουμε. Αυτή η ποινή δεν πρόκειται να μας σταματήσει από το να διεκδικούμε την αξιοπρέπεια αυτή».