Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό", Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΤΕΜΠΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ

Για ένα ακόμα ωμό ψέμα αναφορικά με το έγκλημα στα Τέμπη, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρώην υπουργό Υποδομών, Κ.Αχ. Καραμανλή, μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «δεν είχε ποτέ ενημερωθεί για πιθανά ατυχήματα» στον σιδηρόδρομο – Στον Άρειο Πάγο προσφέυγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα μονταρισμέναα ηχητικά.

«Η αδιανόητη ευκολία με την οποία εκστομίζει ψέματα ο κύριος Κώστας Καραμανλής είναι χαρακτηριστικό όχι μόνο του ιδίου, αλλά και της κυβέρνησης του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραθέτοντας το σχετικό έγγραφο που έδειξε η Δώρα Αυγέρη σε τηλεοπτική εκπομπή, το οποίο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Μεταφορών ότι δεν είχε προειδοποιηθεί για τα θέματα ασφαλείας στον ελληνικό σιδηρόδρομο πριν το έγλημα στα Τέμπη.

«Παρασυρόμενος προφανώς από την “αποθέωση” που γνώρισε από τους υπόλοιπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την ντροπιαστική του ομιλία στο κοινοβούλιο, σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη συνέχισε να αρνείται τις τεράστιες ευθύνες του για το έγκλημα των Τεμπών» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και συνεχίζει: «Έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ψευδέστατα πως δεν είχε καμία προειδοποίηση για ατυχήματα! Ζήτησε μάλιστα στον αέρα να του φέρουν “ένα χαρτί, ένα χαρτί, που να λέει πως εμείς προειδοποιούμε πως θα γίνει ένα τέτοιο μεγάλο ατύχημα”. Κι αφού το ζήτησε ο πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εμείς οφείλουμε να του το δώσουμε».

Ακολουθεί το έγγραφο:

Στον Άρειο Πάγο για τα μονταρισμένα ηχητικά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα το πρωί θα είναι στον Άρειο Πάγο για το έγκλημα στα Τέμπη, ώστε να υπάρξει έρευνα για το ποιο ήταν το «αδίστακτο χέρι», που όπως δήλωσε, «την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη;».

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Με την πρωτοβουλία που πήρα για πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο από τους στενότερούς του συνεργάτες, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βεβαίως, δεν απάντησε στα τρία ερωτήματα τα οποία μας οδήγησαν στην πρόταση δυσπιστίας, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο έγκλημα των Τεμπών.

Τα επαναλαμβάνω: Ποιος την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη;

Αυτό το αδίστακτο χέρι, πρέπει να μάθουμε ποιο είναι.

Γι’ αυτό, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο. Γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια.

Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».