ΤΕΜΠΗ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ 25 ΤΟΝΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ

Τα ονόματα όσων απέκτησαν τους 25 τόνους κατασχεμένου χημικού διαλύτη από το τελωνείο Προμαχώνα στις Σέρρες, λίγες μέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών, ζητά να μάθει ο δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων και τραυματιών, Στέλιος Σούρλας.

Σήμερα, ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας κατέθεσε αίτημά προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, ζητώντας να μάθει τα ονόματα όσων απέκτησαν τους 25 τόνους χημικού διαλύτη από το τελωνείο Προμαχώνα. 

Ο δικηγόρος Στ. Σούρλας ζητεί από τον ανακριτή να «διατάξει» το τελωνείο Προμαχώνα να απαντήσει εγγράφως, «ποιοι ανακηρύχτηκαν κατά τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2023 υπερθεματιστές σε δημοπρασία κατασχεθέντων από Βουλγαρία φορτίων χημικών διαλυτών και κυρίως ξυλολίου, τουλολίου κλπ από το τελωνείο Προμαχώνα Σερρών».

Σημειώνεται ότι τους 25 τόνους χημικού διαλύτη, φέρεται να τους έβαλαν σε δημοπρασία οι τελεωνειακές αρχές, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και σε ποιου τα χέρια κατάληξε αυτή η μεγάλη ποσότητα.

Ζητά επίσης από τον ανακριτή να ερευνήσει το μέσο μεταφοράς των υλικών αυτών – και κυρίως εάν η μεταφορά τους ενέπλεκε τη μοιραία εμπορική αμαξοστοιχία των Τεμπών.

Τέλος, καλεί τον ανακριτή να φροντίσει να δοθούν απαντήσεις σχετικά με το «πού μεταφέρθηκαν τα φορτία αυτά, πού αποθηκεύτηκαν, ποια είναι τα παραστατικά δελτία αποστολής τιμολογίων για ποιο σκοπό χρησιμοποιήθηκαν και εάν κατά τη μεταφορά τους τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας των συγκοινωνιών».