ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μέρα πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, είναι η Κυριακή 21 Απριλίου.

Σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν σειρά από πολύμορφες δράσεις, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, πικετοφορίες, με αιχμή τις περιοχές όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές.

Στην Αττική η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, με εκκίνηση στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα γίνει εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων.

Στη Μεσσηνία, η Επιτροπή Ειρήνης του νομού καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 20 Απρίλη, στις 11 π.μ., στην Καλαμάτα, στην πλατεία Όθωνος. Θα μιλήσει ο Αργύρης Σμυρνής, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας και πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία.

Στην Αλεξανδρούπολη η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης και εργατικά σωματεία οργανώνουν συγκέντρωση την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 11.30 π.μ., στο Πάρκο Ακαδημίας.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και άλλοι φορείς καλούν την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο, ενώ θα ακολουθήσει και αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Πρέβεζα, στις 12 το μεσημέρι, με προσυγκέντρωση στον Φόρο.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το ΕΚ Λευκάδας – Βόνιτσας. Αναχώρηση λεωφορείων στις 10.15 π.μ., στάση ΚΤΕΛ Μαρίνα Λευκάδας. Καλεί επίσης και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας. Αναχώρηση λεωφορείου στις 9 π.μ., από το Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα. Κάλεσμα απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (ΕΚΑ). Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Αγρίνιο (γραφεία ΕΚΑ), στις 9.30 π.μ.

Στη Σάμο, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε Πορεία Ειρήνης από το ΚΥΤ Ζερβού την Κυριακή 21 Απρίλη, στην πλατεία Πυθαγόρα, στις 11 το πρωί. Για την διευκόλυνση των φίλων της Ειρήνης θα δρομολογηθούν πούλμαν από την Επιτροπή Ειρήνης με ώρες και τόπο αναχώρησης: 9:30’ το πρωί από Μαραθόκαμπο. 10 το πρωί από το πάρκινγκ δίπλα από Σ/Μ Κρητικός, με στάσεις στα χωριά της διαδρομής για όποιους θέλουν να επιβιβαστούν. 10:30’ από το Γεφυράκι στο Βαθύ (παραλιακό πάρκινγκ)

Στον Άραξο, την Κυριακή 21 Απρίλη στις 10.30 π.μ. καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν επίσης το Εργατικό Κέντρο της πόλης και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών.

Στην Ηλεία, η Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ, καλεί σε κινητοποίηση την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 10 π.μ., στη διασταύρωση Αεροδρομίου – Κυλλήνης της ΕΟ Πύργου – Πατρών.

Στη Λάρισα, την Κυριακή 21 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία ΑΤΑ. Θα ακολουθήσει πορεία στην 1η Στρατιά, όπου εδρεύει το επιχειρησιακό στρατηγείο της άσκησης «EUNAVFOR Aspides».

Στα Τρίκαλα, την Κυριακή 21 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Μονής «Δημήτρης Μητροπάνος» και πορεία προς την πλατεία Ρήγα Φεραίου. Την ίδια μέρα, σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο ΤΕΦΑΑ θα γίνει συμβολικός αγώνας δρόμου «Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη», με εκκίνηση στις 7.30 μ.μ. από το Κολυμβητήριο και τερματισμό στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στον Βόλο, την Τρίτη 23 Απρίλη συγκέντρωση στον Αγ. Νικόλαο στις 7 μ.μ. και πορεία, που θα καταλήξει στο λιμάνι.

Στο Ηράκλειο, την Κυριακή 21 Απρίλη η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε εκδήλωση στις 6.30 μ.μ. στο θεατράκι του Καράβολα.

Στο Ρέθυμνο, την Κυριακή 21 Απρίλη η Επιτροπή Ειρήνης και οι εκδόσεις «Κυβέρτι» παρουσιάζουν ανθολογία σύγχρονης ελληνικής αντιπολεμικής ποίησης, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Θα γίνει επίσης προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «3.000 νύχτες στην Παλαιστίνη».

Στα Χανιά, την Τρίτη 23 Απρίλη η Επιτροπή Ειρήνης καλεί στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες και προβολή της ταινίας «3.000 νύχτες στην Παλαιστίνη».